Πε. Μαρ 28th, 2024

Διπλωματία των Σεισμών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δυστυχώς η λεγόμενη «Διπλωματία των Σεισμών» κατέρρευσε μαζί με τις τούρκικες πολυκατοικίες της Σμύρνης. Ήταν και αυτή μια σκέψη του Πρωθυπουργού και των συμβούλων του, στο πλαίσιο της μικρόνοιας τινών Ελλήνων πολιτικών που εκλαμβάνουν την επιθυμία για πραγματικότητα. Όπως και η πρόσκληση στον Ερντογάν για να παραβρεθεί ο ίδιος στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της συμπληρώσεως των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως κατά των Τούρκων που αποδόθηκε στην κα. Αγγελοπούλου. Δεν πρέπει όμως η πρόσκληση αυτή να θεωρηθεί ότι προήλθε  από την κα. Αγγελοπούλου, καθόσον η ίδια είναι είναι πολύ έξυπνη για να κάνει τέτοια αστοχία, αλλά μάλλον από τον Πρωθυπουργό. Όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρέπει να χρεωθεί  την συνομιλία του με τον Ερντογάν, μια συνομιλία η οποία χωρίς να είναι «Tipo di cortesia» διακρίνεται για το ύφος συγκατάβασης, αναφοράς και υποταγής προς τον ισχυρό με τον οποίο συνομιλεί, στο πλαίσιο ενός ψεύτικου πολιτικού πολιτισμού, ευχαριστώντας τον για τη θετική απόκριση να συνομιλεί μαζί του ή να του σηκώσει το τηλέφωνο!!! Θεωρείται τόσο δεδομένος  ο κ. Πρωθυπουργός που αμέσως μετά το ίδιο βράδυ, η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη Navtex για την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, η οποία δεσμεύει περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες.

Όλα αυτά δείχνουν έναν Πρωθυπουργό φοβισμένο και ενδοτικό, του οποίου το ψυχογράφημα γνωρίζει καλώς η απέναντι πλευρά και ο οποίος διερωτάται παραπονεμένα ότι παρά τις πολλές παραχωρήσεις που έχει κάνει, ο Τούρκος ζητάει περισσότερα. Κι έχει απόλυτη ευθύνη ο ίδιος, λόγω της προσωπικής εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει σε σχέση με  τη Τουρκία, η οποία τον οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, για τις οποίες δεν έχει ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός ούτε, ουσιαστικά, ο πολιτικός κόσμος.

Μια μικρή ομάδα, μια «παρεούλα», κανονίζει τα της πατρίδας. Golden boys της πολιτικής, άνθρωποι που δεν κατανοούν τι σημαίνει άδολη αγάπη και προσφορά στην πατρίδα, πως ο Έλληνας παλεύει γι’ αυτήν δίνοντας και τη ζωή του. Άνθρωποι οι οποίοι εξασφαλίζουν τη ψεύτικη και υπερτιμημένη παρουσία του Πρωθυπουργού, του οποίου οι περιορισμένες πολιτικές ικανότητες αποκρύπτονται τεχνηέντως και συστηματικά, σε ένα πλαίσιο σκηνοθετημένης επικοινωνίας. Όλοι αυτοί η μικρή «παρέα», δηλαδή μερικοί Υπουργοί, ανακυκλώμενοι σύμβουλοι, συμμετέχουν σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, παρέχοντας μεγάλες εκπτώσεις στα εθνικά θέματα. Δεν έχει ακουστεί από τα χείλη όλων αυτών μια κουβέντα για την πατρίδα, για την προετοιμασία του ελληνικού λαού, πως πρέπει να αγωνιστεί, τι έχει να αντιμετωπίσει και πως πρέπει να προσαρμοσθεί σε αυτό που έρχεται κατά τρόπο ενωτικό και ομόψυχο.

Ακόμη η μη ύπαρξη εθνικής στρατηγικής και οι συνεχείς πράξεις του κ. Μητσοτάκη, που απορρίπτουν την υπάρχουσα και από κοινού διαμορφωμένη από τα πολιτικά κόμματα και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι ένα μήνυμα στην Τουρκία για ενδοτισμό και υποχωρήσεις.

Το ίδιο συμπέρασμα θα έβγαλε ο πολίτης της χώρας αυτής που άκουσε τον Πρωθυπουργό στο διάγγελμα του για τον COVID-19, το οποίο αν και ήταν διάγγελμα δεν απευθύνθηκε στους Έλληνες και Ελληνίδες, ενώ στο  λόγο του αναφέρθηκε 29 φορές στο πρώτο πρόσωπο, στο εγώ του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της πολιτικής του «δοξάστε με» και του «LÉtatc‘est moi» καλλιεργώντας κλίμα ανασφάλειας.

Η σιωπή των Μ.Μ.Ε., τα οποία σημειωτέον «μπουκώνονται» συνεχώς με χρήματα και προνόμια, συμμετέχουν και αυτά στην παραπληροφόρηση και στην έλλειψη αληθινής ενημέρωσης, σε συνενοχή και αμφίδρομη σχέση με την κυβέρνηση, δημιουργούν στον πολίτη την αίσθηση της σκόπιμης παραπληροφόρησης για άγνωστους – μέχρι στιγμής – λόγους, με στόχο τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού. Εξάλλου, ο ελληνικός λαός δέχεται αχαλίνωτα και τροφοδοτείται καθημερινά με υπερβάλλουσες δόσεις COVID-19, ενός υπαρκτού προβλήματος, του οποίου η επίλυση, λόγω άστοχων ενεργειών της κυβέρνησης, έγινε μέρος του προβλήματος.

Όσον αφορά τον Ερντογάν, ο οποίος  προσφέρει πολέμους και καταστροφές γύρω απο την Τουρκία, βιάζεται, θέλει να προλάβει τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, αποδομώντας τους Έλληνες, την αγωνιστικότητα τους, τιμωρώντας εμάς διότι υπήρξαμε  η αρχή της κατάρρευσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας και της δημιουργίας εθνικών κρατών με εθνική συνείδηση. Ακόμα, μεταξύ πολλών, θέλει να δείξει ότι τα κράτη αυτά δεν είναι ασφαλή και εξασφαλισμένα μακριά από τον έλεγχο της Τουρκίας. Γι’ αυτό εφαρμόζει τις ριζικές λύσεις – που τόσο γοητεύουν τους Γερμανούς που τον στηρίζουν – σε όλες τις χώρες που έχει εισβάλει.

Κι εμείς εδώ κινούμαστε, μεταξύ ενός ενδοτικού Πρωθυπουργού και μιας «μικράς το πολιτικό δέμας» Προέδρου, πρόταση και επιλογή του ιδίου, αγνοώντας τον προηγούμενο Πρόεδρο, μια  μεγάλη πολιτική προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση, απαραίτητη για τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Δεν θα περιορισθεί ο Ερντογάν μόνο στα κεκτημένα που δημιουργεί και σε αυτά που φαίνεται να συμφώνησε, μέσω των Γερμανών, μυστικά με τον Πρωθυπουργό. Εξάλλου, μετά τον 28ο Μεσημβρινό έχει de facto τουρκοποιηθεί η ελληνική ΑΟΖ, η οποία δηλώνεται επισήμως απο τους Τούρκους ως τουρκική υφαλοκρηπίδα. Έχει ήδη κατοχυρωθεί από το τουρκολιβυκό σύμφωνο, που υπεγράφη όταν η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν απασχολημένη για τις μεταθέσεις των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών και την άνευ αντιστάσεως εκ μέρους των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων – κατά την εντολή του Πρωθυπουργού – στο εισβάλλον τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Όσο και πρόθυμος να είναι ο κ. Πρωθυπουργός, όσα και περισσότερα παραχωρήσει και συμφωνήσει, ο Τούρκος είναι αχόρταγος και συνεχής στόχος είναι η δορυφοροποίηση της Ελλάδας. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αφυπνιστεί, να μη δεχθεί τετελεσμένα, τα οποία τεχνηέντως προβάλλονται από την κυβέρνηση και να απαντήσει σοφά, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με λίγες λέξεις, όπως και οι δύο ξέρουν: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.