Πε. Μαρ 28th, 2024

Δωρεάν διάθεση 3.500 δένδρων από το Φυτώριο “Hellenic Plants” με έδρα το Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της ΔΩΡΕΑΝ προσφοράς χιλίων (1000) ελαιόδενδρων από το Φυτώριο “Hellenic Plants” με έδρα το Ξυλόκαστρο Κορινθίας προς την Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων UNAI HUB SDG7, 26 Δήμοι, εξέφρασαν την επιθυμία να προμηθευθούν και φυτεύσουν ελαιόδενδρα στην τρέχουσα φυτευτική περίοδο.

Από τις δύο (2) Περιφέρειες και τους είκοσι έξι (26) Δήμους, οι Δήμοι Αιγάλεω,  Μαραθώνα, Μεγαρέων, Πύργου και Χαλανδρίου, εδήλωσαν ότι επί πλέον αναλαμβάνουν τις δαπάνες μεταφοράς από το θερμοκήπιο, της φύτευσης στη διάρκεια της τρέχουσας φυτευτικής περιόδου, της εξασφάλισης της άρδευσης και της φροντίδας των δένδρων για τα πέντε επόμενα έτη. 

Από αυτούς τους δήμους ζητήθηκε, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες από τον UNAI HUB SDG7 διαδικασίες, να ορίσουν τις ημερομηνίες φύτευσης τους.

Υπενθυμίζεται ότι με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» το ΚΕΠΑ (UNAI HUB SDG7) έχει την δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ διάθεσης στους ενδιαφερόμενους Δήμους για την τρέχουσα φυτευτική περίοδο, δύο και μισή χιλιάδων (2500) δένδρων ελληνικής χλωρίδας μαζί με τα αναγκαία υλικά άρδευσης και τα έξοδα μεταφοράς από το θερμοκήπιο στο χώρο φύτευσης, μέσω των διαδικασιών του ΕΛΚΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι μπορούν να επικοινωνούν με την Δρ. Πόπη Κονιδάρη (pkonidar@uoa.gr) για τις διαδικασίες και τους όρους διάθεσης των δένδρων.