Τρ. Απρ 23rd, 2024

Δύο συλλήψεις στην Αιγιάλεια – Καλλιεργούσαν χασίς σε ρεματιά

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Σε κρημνώδη δασώδη ρεματιά σε περιοχή της Αιγιάλειας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 910 δενδρύλλια κάνναβης. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών την εντόπισαν μετά από έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων. Η παράνομη φυτεία βρέθηκε σε ρεματιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οργανωμένη, ενώ στον χώρο υπήρχε φυσική κάλυψη από βλάστηση.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα φερόμενου ως συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας ναρκωτικών, της σύστασης συμμορίας και της βίας κατά δημοσίων υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Η σύλληψη της γυναίκας πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που πότιζε τα δενδρύλλια, ενώ ο αλλοδαπός συλληφθείς, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κρυμμένος σε χαράδρα, αποπειράθηκε να τραπεί σε φυγή και αντιστάθηκε της σύλληψης.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια και τη διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.365.000 ευρώ.