Σα. Απρ 20th, 2024

Δώδεκα πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή – Δύο στην Κορινθία (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από τις 6:00 σήμερα το πρωί της Παρασκευής, έως το βράδυ της ίδιας ημέρας εκδηλώθηκαν 12 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 133 πυροσβέστες, 54 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη.

Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ όσες από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη είναι σε ύφεση και οριοθετημένες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην Κορινθία

Φωτιά ξέσπασε στην Αρχαία Νεμέα το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες να επιχειρούν , υδροφόρο όχημα του Δήμου Νεμέας και αστυνομικοί του Α.Τ Νεμέας για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς η φωτιά απειλούσε κατοικίες.

Από του χάρου τα δόντια γλύτωσε μια ετραμελής οικογένεια που επέβαιναν στο ΙΧ αυτοκίνητο που«Λαμπάδιασε» την ώρα που κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου.

Φωτιά εν κινήσει σημειώθηκε σε Ι.Χ αυτοκίνητο πριν από λίγα λεπτά στο 71ο χλμ της Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου στον Ισθμό.

Οι 4 επιβαίνοντες του οχήματος κατάφεραν να βγουν εγκαίρως και είναι ασφαλείς.

Ωστόσο, λόγω του συμβάντος, η Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι κλειστή από τους Αγίους Θεοδώρους έως τον Ισθμό, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η Πυροσβεστική, για ακόμη μια φορά, απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.