Πε. Μαρ 28th, 2024

Είχαν ρημάξει στις κλοπές την Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, που περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, οχήματα, χρήματα κ.ά.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου – Βόχας, εννέα περιπτώσεις κλοπών και τρεις περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (20.2.2020) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 26 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 25χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, την 19.2.2020 το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, ο 22χρονος μαζί με τον 26χρονο αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, προχθές (20.2.2020) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, εντόπισαν ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τον 25χρονο ημεδαπό, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.2.2020 έως και προχθές (20.2.2020), συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες, αποθήκες, καταστήματα καθώς και οχημάτων.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Κόρινθο καθώς και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Βέλου-Βόχας, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά:
τρεις (3) κλοπές σε οικίες και κατάστημα, όπου αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές,
τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες και αποθήκη,
πέντε (5) κλοπές οχημάτων, δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτου, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.