Πα. Μαρ 29th, 2024

Εδραιώνεται το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η παράδοση-παραλαβή των κτιριακών υποδομών του τέως Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, είναι γεγονός.

Σε μία λιτή εκδήλωση, στην Τρίπολη και στους χώρους του τέως Ψυχιατρείου, έγινε η πιο πάνω δράση, που αναβαθμίζει, εδραιώνει και θωρακίζει, χωροταξικά, διοικητικά, εκπαιδευτικά και πολεοδομικά το Ίδρυμα.

Μία προσπάθεια χρόνων και μία δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης – μέσω του Αναπτυξιακού Συνεδρίου – πήρε … σάρκα και οστά.

Η παραχώρηση των κτιρίων και της συνολικής έκτασης του τέως Ψυχιατρικού Ιδρύματος, ενισχύει απ’ όλες τις πλευρές, το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, άρα και την Τρίπολη.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα, αποκτά ζωτικό χώρο και ισχυρά επιχειρήματα για την περαιτέρω επέκτασή του.

Στην συγκεκριμένη, καταπράσινη έκταση, μπορούν να φιλοξενηθούν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, η νέα φοιτητική εστία, αλλά και πολλές άλλες δομές τμημάτων και σχολών.

«Η έκταση αυτή, μπορεί και πρέπει, το συντομότερο, να μετασχηματίσει το Πανεπιστήμιο, σε ισχυρό κέντρο εκπαιδευτικού, κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι για όλη την Περιφέρεια και φυσικά για την Τρίπολη», δήλωσαν με έμφαση οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της υλοποίησης αυτού του σχεδίου, ο πρύτανης Αθανάσιος Κατσής και ο πρόεδρος του δ.σ. του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Πέτρος Τομάρας.

Όλοι οι ομιλητές, επεσήμαναν την ανάγκη να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις, ώστε να … τρέξουν οι απαραίτητες μελέτες, για τα αναγκαία έργα που είναι να γίνουν στους χώρους του Ψυχιατρείου.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε και ο νέος γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας, πρόληψης και εθελοντισμού, Παναγιώτης Πρεζεράκος (καθηγητής στο τμήμα νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Τον λόγο τώρα έχουν οι νέες ηγεσίες των Υπουργείων και της Αυτοδιοίκησης α και β βαθμού, ίσως και οι χορηγοί…

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς . www.ert.gr