Πε. Μαρ 28th, 2024

” Εδώ και τώρα μονιμότητα” φώναξαν χιλιάδες εποχικοί πυροσβέστες (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η ένστολη διαμαρτυρία των εποχικών πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη . Στο πλάι των εποχικών πυροσβεστών ήταν ο βουλευτής Κορινθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν τονίσει κατ΄ επανάληψη ότι το εργασιακό τους μέλλον είναι μετέωρο, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί από τους αρμοδίους αν υπάρχει σχεδιασμός για απορρόφησή τους από το Πυροσβεστικό Σώμα, με καθεστώς 12 μηνης εργασίας.

Δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΣΣΥΠ

Δηλώσεις του Aντιπροέδρου της ΠΑΣΣΥΠ

Διεκδικούν:
1️⃣ Να λάβουν μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.
2️⃣ Δέσμευση ότι σε περίπτωση προκήρυξης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και ότι η όποια απορρόφησή μας θα
γίνει με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσλήφθηκαν.
3️⃣ Άμεση απορρόφηση των Εποχικών Πυροσβεστών, με την πεπατημένη οδό, χωρίς
προκήρυξη, με τον Ν.3938/11.
4️⃣ Δέσμευση ότι αν δεν ρυθμιστεί πρώτα το θέμα της απορρόφησης των Εποχικών Πυροσβεστών, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν θα προβεί σε νέα προκήρυξη πρόσληψης Πυροσβεστών.
5️⃣ Δέσμευση ότι με το ξεκίνημα της νέας Αντιπυρικής Περιόδου, θα χορηγηθούν δεύτερη στολή και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που να πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης που καλονμαστε να επιτελέσουν.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "3 M N ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ O.E. Ο.Ε.ΜΠ.Σ) Σ.) H Σύμφωνα με την Κυβέρνηση οιανάγκες της nư εστικής ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ N. ΗΛΕΙΑΣ ΔΩΣΤΕ MIA ΛΥΣΗ ΣΩΘΕΙ H ΦΥΣΙ NA ΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣ ΤΩΡΑ"