Τρ. Απρ 16th, 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη και στο “Λουτράκι 2” για τον Λεμπ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ συνεχίζει να γράφει κορυφαίους χρόνους την Παρασκευή κάνοντας τα 3/3 στις ειδικές του πρώτου σκέλους του αγώνα.

Σήμερα, τα πληρώματα πέφτουν στην…σκληρή μάχη, με τις δύσκολες, χωμάτινες ειδικές διαδρομές να υποδέχονται τα 67 πληρώματα – τρία πληρώματα δεν θα συμμετέχουν, μιας και δεν κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Η πρεμιέρα των ειδικών διαδρομών ξεκινάει από το Λουτράκι ενώ, τα πληρώματα θα ακολουθήσουν την εξίσου απαιτητική διαδρομή Χαρβάτι, και αργότερα θα αναμετρηθούν στη Λειβαδιά και τους Βωξίτες. Συνολικά, σήμερα, τα πληρώματα θα διανύσουν παραπάνω από 100 χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές, ενώ, συνολικά ο αγώνας αποτελείται από 300 χιλιόμετρα, που θα ολοκληρωθούν σε 16 ειδικές διαδρομές.

Τρία στα τρία για τον Σεμπάστιαν Λεμπ στις ειδικές της Παρασκευής. Ο 48χρονος Γάλλος με την τεράστια πείρα εκμεταλλεύεται στο έπακρο το γεγονός πως ξεκινά σε καθαρό οδόστρωμα και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο και στην ΕΔ Λουτράκι 2, τρίτη ειδική για σήμερα και τέταρτη συνολικά για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς προηγήθηκε η χτεσινή υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Λεμπ κάπου χτύπησε το Puma του στο πίσω μέρος, κάτι που ωστόσο δεν δείχνει να επηρεάζει την ταχύτητά του.

Ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Γάλλο της M-Sport στην ειδική έκανε ο Εσαπέκα Λάπι με το Toyota Yaris! Τρίτος ήταν ο Ντάνι Σόρντο, ενώ ο Οτ Τάνακ έχασε χρόνο, καθώς αντιμετωπίζει βλάβη στο υβριδικό σύστημα του Hyundai, όπως άλλωστε και ο Κάλε Ροβάνπερα που ξεκινά πρώτος και “καθαρίζει” τη διαδρομή.

Άτυχος ήταν ο Μπριν ο οποίος έχασε σχεδόν 2 λεπτά, εξαιτίας κλαταρίσματος, ενώ ο Λουμπέ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φρένα. Θυμίζουμε πως σήμερα Παρασκευή δεν υπάρχει ενδιάμεσο service και τα αυτοκίνητα πρέπει να φτάσουν το βράδυ στη Λαμία για να επισκευάσουν οποιαδήποτε βλάβη.

Έτσι, μετά την ΕΔ4 ο Λεμπ αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Νεβίλ στα 6,4’’, ενώ ο Λουμπέ παραμένει τρίτος, μόλις 0,9’’ μπροστά από τον Λάπι. Η συνολική κατάταξη μετά την Ειδική Διαδρομή ‘Λουτράκι 2’ έχει ως εξής:

  1. Σεμπάστιαν Λεμπ – Ισαμπέλ Γκαλμίς (M-Sport Ford WRT)
  2. Τιερί Νεβίλ – Μάρτιν Βίνταγκε (Hyundai Shell Mobis WRT) +6,4’’
  3. Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ (M-Sport Ford WRT) +8,0’’
  4. Εσαπέκα Λάπι – Γιάνε Φερμ (Toyota Gazoo Racing WRT) +8,9’’
  5. Οτ Τάνακ – Μάρτιν Γιαρβεόγια (Hyundai Shell Mobis WRT) +10,8’’
  6. Ντάνι Σόρντο – Καντίτο Καρέρα (Hyundai Shell Mobis WRT) +14,3’’
  7. Έλφιν Έβανς – Σκοτ Μάρτιν (Toyota Gazoo Racing WRT) +14,6’’
  8. Γκας Γκρίνσμιθ – Γιόνας Άντερσον (M-Sport Ford WRT) +20,7’’
  9. Κάλε Ροβάνπερα – Γιόνε Χάλτουνεν (Toyota Gazoo Racing WRT) +22,1’’
  10. Τακαμότο Κατσούτα – Άαρον Τζόνστον (Toyota Gazoo Racing WRT N.G.) +1’ 11.1’’

Στους Έλληνες συνεχίζει να προηγείται ο Λάμπρος Αθανασούλας ο οποίος ανέβηκε στην 18η θέση γενικής, με τον Κύπριο Τσουλόφτα στην 22η και τον Ρουστέμη στην 24η. Εξαιρετικά πάει και ο συνδυασμός των Χρισόστομου Καρέλλη – Λεωνίδα Μαχαίρα που φιγουράρουν με το Citroen C3 Rally2 στην 28η θέση γενικής, πίσω από το M-Sport Ford Puma Rally1 του Ιορδάνη Σερδερίδη.