Πα. Απρ 19th, 2024

Ελλάδα: 43 νέα κρούσματα – 1 νέος θάνατος – Υγειονομική βόμβα τα εισαγόμενα

Israeli election monitors wearing protective gear count votes cast by Israelis in home-quarantine over coronavirus concerns following Israel's national election, in Shoham, Israel March 4, 2020. REUTERS/Ronen Zvulun

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 43, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3562 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Ένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19. Πρόκειται για μία 83χρονη γυναίκα που κατέληξε σήμερα το απόγευμα , γύρω στις 4, στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από διάφορα υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, οι θάνατοι έφτασαν τους 193. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Σημ.: οι στήλες στο Διάγραμμα 1 εκφράζουν τον αριθμό νέων κρουσμάτων με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος, και όχι με βάση την ημερομηνία ανακοίνωσης των κρουσμάτων.