Πε. Μαρ 28th, 2024

Ελληνικό: Ποια έργα γίνονται στο εργοτάξιο των 2.000.000 τμ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Eίκοσι και πλέον ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία απογείωση από τον αεροδιάδρομο του Ελληνικού, και επτά χρόνια μετά την ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή, οι επιβάτες των αεροπλάνων που θα πετούν πάνω από το Ελληνικό θα βλέπουν ένα εργοτάξιο μέσα από το οποίο η Lamda Development φιλοδοξεί να δημιουργήσει την πρώτη «έξυπνη» και «πράσινη» πόλη, με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί τα έργα που ξεκινούν είναι:

– Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου

– Αθλητικές εγκαταστάσεις

– Το παράκτιο μέτωπο.

– Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

– Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

– Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,

– Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη

– Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)

– Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Σε κάθε του παρέμβαση τα τελευταία χρόνια ο Οδυσσέας Αθανασίου έδινε έμφαση στο κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης που, σύμφωνα με την εταιρία, είναι «η δημιουργία και συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τμ, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό καθώς και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση,

Νέες θέσεις εργασίας

Με την έναρξη του έργου, που ήδη έχει ξεκινήσει μήνες πριν με τις πρόδρομες εργασίες, δημιουργούνται 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000 και στη φάση ολοκλήρωσης θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας από μεγάλο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών.

«Η ευθύνη είναι μεγάλη γιατί το όραμα μας είναι το έργο του Ελληνικού να γυρίσει σελίδα για τη χώρα, να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών για αυτό δουλεύουμε τόσο καιρό και επεξεργαζόμαστε σχέδια και εναλλακτικές λύσεις ακόμα και για την πιο μικρή δυσκολία που μπορεί να προκύψει» λένε τα στελέχη της διοίκησης της Lamda.

Η ανάπλαση του Ελληνικού σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, μεταξύ άλλων, θα εισφέρει συνολικά πάνω από 14 δισ. ευρώ έσοδα σε φόρους στο κράτος στον χρονικό ορίζοντα υλοποίησής του.