Πα. Απρ 19th, 2024

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κάλεσμα για σύσκεψη τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη στο Κιάτο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάδελφε αγρότη, 

Εσύ που καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με μια σειρά μεγάλα προβλήματα, που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό σου, που βλέπεις να εξανεμίζεται το εισόδημά σου και τα χρέη σου συνεχώς να αυξάνονται! 

Εσύ που δίνεις αγώνα επιβίωσης και έχεις απέναντί σου τους μεγαλεμπόρους, τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, που εκμεταλλεύονται το μόχθο σου και κερδοσκοπούν σε βάρος σου με τις πλάτες και τους νόμους όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. με:

Το υψηλό κόστος παραγωγής, το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που επιβάλλουν τα μονοπώλια, αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό ΦΠΑ, που οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του. 

Τις χαμηλές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα, με το «επιχείρημα» ότι δεν το επιτρέπουν οι «κανόνες της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού». Με τρανό παράδειγμα την «ανοιχτή» τιμή στην σταφίδα και το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των παραγωγών.

Την απαράδεκτη κατάσταση με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή από την κακοκαιρία, την ακαρπία, τον καύσωνα και τις φυτικές και ζωικές νόσους, ενώ ταυτόχρονα δίνει μερικά ψίχουλα μετά από μεγάλη καθυστέρηση, που δεν καλύπτουν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα! 

Τώρα πρέπει να αντιδράσεις γιατί τα προβλήματα αυτά συνέχεια θα γιγαντώνονται όσο μένεις με σταυρωμένα χέρια! Τώρα πρέπει όλοι να οργανωθούμε, να δώσουμε την δική μας αγωνιστική απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας, τα χωράφια μας!

Είναι η ώρα να συντονιστούμε με όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες της χώρας μας, 

που είναι ήδη στους δρόμους!

Γι αυτό σε καλούμε σε ΣΥΣΚΕΨΗ στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου στο Δημαρχείο Κιάτου, την  Δευτέρα 14 Φλεβάρη, στις 7.00μμ, προκειμένου να συζητήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας.

Το πλαίσιο των αιτημάτων μας είναι:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σταφιδοπαραγωγών και όσων έχουν υποστεί καταστροφές στην παραγωγή.