Πα. Απρ 19th, 2024

Εξακολουθεί και σήμερα η επιφυλακή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κακοκαιρία “Μπάλλος”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς εξελίσσεται ήδη -και στην περιοχή μας- η κακοκαιρία “Μπάλλος”, από τα φαινόμενα της οποίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, προκληθεί κάποιο πρόβλημα στις πυρόπληκτες και τις υπόλοιπες περιοχές των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ας σημειωθεί ότι στα διοικητήρια των Π.Ε. λειτουργούν Συντονιστικά Επιχειρησιακά Κέντρα, στα οποία μετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενοτήτων, των δήμων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που ενδέχεται να εκδηλωθούν.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το σε ισχύ ευρισκόμενο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα για την περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αύριο τη νύχτα. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων

σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.