Πε. Μαρ 28th, 2024

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών στη Μεσσηνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρία άτομα, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας, ο οποίος τυγχάνει δραπέτης φυλακών
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και ληστεία
Επιπλέον, ο συλληφθείς κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Οιχαλίας και Τριφυλίας, δύο (2) περιπτώσεις ληστειών σε επιχειρήσεις, που είχαν γίνει την 10.11.2020 και 11.12.2020, στην Κυπαρισσία και στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, αντίστοιχα.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (20.12.2020) το πρωί, στον Πειραιά Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.), 44χρονος αλλοδαπός.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και ληστεία, που περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 34 και 43 ετών, αντίστοιχα, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Όπως προέκυψε, ο 44χρονος τυγχάνει δραπέτης φυλακών, καθόσον είχε παραβιάσει από την 17.12.2019 την άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, που ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα αυτής, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του έτους 2020, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας.
Πιο συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, την 10.11.2020 και την 11.12.2020, απογευματινές ώρες, στην Κυπαρισσία και στο Μελιγαλά, αντίστοιχα, μπήκαν σε επιχειρήσεις ημεδαπών και με την απειλή όπλου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου στον Πειραιά Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -3- κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κλειδί μισθωμένου οχήματος που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο, τύπου «KALASNIKOV» μετά -3- γεμιστήρων και -74- φυσιγγίων, πιστόλι μετά -2- γεμιστήρων και -6- φυσίγγια.
Τέλος, κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.