Πε. Μαρ 28th, 2024

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στην Αρκαδία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς τους

Επιπλέον, ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -19.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (2.10.2021) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 33 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, προχθές (2.10.2021) το βράδυ στην Τρίπολη, οι ανωτέρω μαζί με άγνωστο συνεργό τους, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης συνελήφθησαν ο 24χρονος και ο 33χρονος, ενώ ο άγνωστος συνεργός τους στη θέα τους, τράπηκε σε φυγή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τουλάχιστον δύο αγνώστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.9.2021 έως και την 21.9.2021 στην Τρίπολη Αρκαδίας, είχαν διαπράξει ακόμη τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -19.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο 33χρονος κατηγορείται και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, καθώς όφειλε να βρίσκεται σε υποχρεωτική καραντίνα, ενώ παράλληλα του βεβαιώθηκε και το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.