Πα. Μαρ 29th, 2024

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΚΥΡΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πανδήμως κηδεύθηκε σήμερα Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Συνοικισμού Κορίνθου ο επίτιμος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. κυρός Νεκτάριος Μαρμαρινός. Της Εξοδίου Ακολουθίας προηγήθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρσένιος Σιναΐτης, Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και πλήθος πιστών. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ομίλησε για τον μακαριστό κτήτορα και Πνευματικό της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου η Καθηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη. Ευθύς αμέσως το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε νεκρώσιμο Τρισάγιο από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους παρισταμένους Κληρικούς.

Περί την 11η πρωινή τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου πλαισιωμένου εκ των Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ενώ συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος της Ι. Μητροπόλεως μας ως και  Ιερείς από άλλες Μητροπόλεις. Παρέστησαν δε, οι Μοναστικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπολιτικής Περιφερείας μας και πλήθος Πιστών, που έσπευσαν για να λάβουν την ευχή του αοιδίμου Γέροντος.

Τον επικήδειο λόγο, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους και την προσευχή τους και τον π. Άνθιμο για τον λόγο του.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε, κατ’ εντολή του Ποιμενάρχου μας, στο Α΄ Κοιμητήριο της πόλεως Κορίνθου και, τιμής ένεκεν, στους Τάφους, που προορίζονται για τους Αρχιερείς.