Σα. Απρ 20th, 2024

ΕΟΔΥ: 28 νέα κρούσματα – τα 14 εισαγόμενα – Συνεχίζονται οι αφίξεις τουριστών (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τη μερίδα του λέοντος των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας κατέχουν τα εισαγόμενα, καθώς ένα στα δύο προέρχονται από το εξωτερικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν 28 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 14 εισαγόμενα τα επτά σε Ξάνθη, τα τρία σε Λάρισα από ένα σε ΣέρρεςΈβροΠιερία και Κοζάνη.

Στη Ξάνθη που παρατείνεται η καραντίνα έως τις 10 Ιουλίου σε τέσσερις δήμους, συνέβη το εξής παράδοξο περιστατικό. Στο Νοσοκομείο της πόλης πήγε κάτοικος του χωριού Εχίνος για προγραμματισμένο χειρουργείο, στις εξετάσεις που γίνονται προεγχειρητικά ανάμεσά τους πλέον και τεστ για τον ιό, βρέθηκε θετικός στον covid 19. Αντέδρασαν έντονα οι συγγενείς του οι οποίοι ζητούσαν να τον πάρουν από εκεί και αρνούνταν να μεταφερθεί στη μονάδα covid19 στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υποστηρίζοντας πως πάσχει από άλλη ασθένεια και όχι από κορονοϊό.

Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε ξενοδοχείο καραντίνας μεταφέρθηκε χθες βράδυ, η τουρίστρια από τη Σερβία που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό σε έλεγχο που έγινε κατά την άφιξη της, αεροπορικώς την 1η Ιουλίου στο νησί της Σκιάθου. Σε 14 ανέρχονται τα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά από τις πτήσεις της 1ης Ιουλίου στην Αθήνα, κατά το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Την ευθύνη μεταφοράς της τουρίστριας από το ξενοδοχείο που διέμενε, στο ξενοδοχείο που έχει οριστεί ως καραντίνας, είχε στρατιωτικός γιατρός που τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των τεστ.

Να σημειωθεί πως σε καραντίνα μαζί της τέθηκαν και τα μέλη της οικογένειά της, σύζυγος και παιδιά, στα οποία έγιναν επίσης τεστ και αναμένονται αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, γίνεται ιχνηλάτηση στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στο πλαίσιο εφαρμογής όσων προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.

Επίσης μια Σουηδέζα θετική στον covid 19 εντοπίστηκε να «κόβει» βόλτες στην Αθήνα, αψηφώντας τις οδηγίες για 24ωρη αυτοαπομόνωση.

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ρόδου βρίσκονται και οι επιβάτες της πτήσης από τη Σουηδία που προσγειώθηκε χθες στο νησί.

Σε ότι αφορά τους επισκέπτες από το εξωτερικό σήμερα Παρασκευή 3/7/2020 προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλου 69 πτήσεις, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια άλλες 97.

Όσο για τα βόρεια σύνορα μας, κάθε ημέρα περνούν από τον Προμαχώνα περί τα 22.000 αυτοκίνητα.

ert.gr