Πα. Απρ 19th, 2024

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο Βοχαϊκό και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου βρέθηκε την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς προκειμένου να τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.
Στους παρευρισκόμενους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την ζωή του Αγίου Δημητρίου τονίζοντας ότι ο Άγιος καταφρόνησε την ανθρώπινη δόξα και τα πλούτη για την δόξα του Θεού, γνωρίζοντας ότι όποιος έχει τον Θεό μέσα του κατέχει τα πάντα. Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του ευχόμενος ο Άγιος Δημήτριος να πρεσβεύει στον Κύριο μας και η χάρις του να σκεπάζει άπαντες!
Το ίδιο απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου του χωρίου Άγιος Βασίλειος, όπου και ομίλησε επίκαιρα στους εκεί παρευρισκομένους πιστούς.
Την επόμενη ημέρα Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων όπου και ετέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Στον λόγο του αναφέρθηκε στον εορτάζοντα ομοεθνή μας Άγιο Δημήτριο και στις αρετές, με τις οποίες ο Θεός τον είχε προικίσει και ιδιαιτέρως στην μεγίστη αρετή της πίστης του στον ένα και μοναδικό Θεό, την οποία μεταλαμπάδευσε στους νέους με την κατήχηση και τις διδαχές του. Τόνισε δε ότι οι πανέλληνες εορτάζουν και πανηγυρίζουν ιδιαιτέρως την μνήμη του Αγίου Δημητρίου και του μαθητού του Αγίου Νέστωρος, διότι αισθάνονται ότι λείπουν από την σύγχρονη Κοινωνία τέτοια πρότυπα που να έχουν δύναμη, αυθορμητισμό και αγάπη προς τους συνανθρώπους τους.
Ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μελίσσι όπου και ομίλησε στους πιστούς αναλύοντας το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, αλλά και για τον εορτάζοντα Άγιο Δημήτριο και τα πολλά θαύματα που επιτελούσε και επιτελεί, τα έχοντα σχέση με την Πατρίδα μας. Τέλος και αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου ευχήθηκε ο Άγιος να φρουρεί και να φιλάει την Ελλάδα μας!