Πα. Απρ 19th, 2024

Επέκταση του προγράμματος των εμβολιασμών- Υποχρεωτικά self test – Έλεγχοι στις μετακινήσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της πανδημίας από τη μικρή υποχώρηση σε κρούσματα και διασωληνωμένους, με τους επιστήμονες ωστόσο, να προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για καμία χαλάρωση τις μέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 24/4, καταγράφηκαν 2.597 νέες μολύνσεις, στους 797 μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων, ενώ είχαμε ακόμη 86 θανάτους. Από τη Δευτέρα 26/4, υποχρεωτικά θα είναι τα self test και για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, σε εβδομαδιαία βάση.

Την ίδια ώρα, επιταχύνεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50 έως 54 ετών, ενώ αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν αυτές για τις ηλικίες 30 έως 39 και 40 έως 49 ετών.

Νέα έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια, 18 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, εντατικοί και εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε διόδια και κατά μήκος των εθνικών οδών, για να αποτραπούν τα ταξίδια εκτός περιφέρειας ενόψει του Πάσχα και να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

Σημειώνεται ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 10 το βράδυ. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των Ναών, οι Ακολουθίες θα γίνονται μισή ώρα νωρίτερα και η Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Στις εκκλησίες θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά, με ανώτατο όριο τους 100 πιστούς για τους μεγάλους ναούς.

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή 25/4 τα καταστήματα, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Για την επίσκεψη χρειάζεται η αποστολή μηνύματος στο 13032, που έχει διάρκεια 3 ωρών.