Πα. Απρ 19th, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Στην Εισαγγελία εμφανίστηκε φερόμενος ως συνεργός της δράστιδος – Ζήτησε να καταθέσει

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, αναμένεται να είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία για την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ενδείξεις ότι δύο ακόμα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση.

Ο φερόμενος ως συνεργός στην επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Εφετών μαζί με τον δικηγόρο του και ζήτησε να καταθέσει στην δίκη που συνεχίζεται αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «TLIVE» στον Alpha, είναι πιθανό την Πέμπτη είτε ο ίδιος ο φερόμενος ως συνεργός είτε ο δικηγόρος του να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση της Ιωάννας

Μέχρι και την Τετάρτη δεν είχε γίνει γνωστό αν η 36χρονη κατηγορουμένη προτίθεται να παραστεί στη δίκη, με τον συνήγορό της να δηλώνει δημόσια πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί, όμως, δεν έχει προσδιορίσει το πότε θα συμβεί αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη παραμένει απομονωμένη στις γυναικείες φυλακές όπου κρατείται και δεν μιλάει με κανέναν παρά μόνο με τον δικηγόρο της.

Σε ό,τι αφορά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, αναμένεται να είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία για την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Στην κατάθεσή της θα κληθεί να περιγράψει καρέ-καρέ την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι και να βιώσει ξανά όλο τον εφιάλτη που έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο και την άλλαξε ριζικά από εκείνη την ημέρα. Η ίδια έχει δηλώσει πως θα δώσει το «παρών» σε όλες τις συνεδριάσεις της δίκης, κάτι που επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ και ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Ενδείξεις ότι δύο ακόμα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, αποκάλυψε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι δύο ακόμα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση με το βιτριόλι και ότι τα στοιχεία τους θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο. «Υπάρχουν ενδείξεις για ακόμη δύο πρόσωπα, τα στοιχεία για τα οποία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο και οι δικαστές θα κρίνουν αν πρέπει να ασκηθεί κάποια δίωξη σε βάρος τους», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για έναν άνδρα, στον οποίο τηλεφώνησε πέντε φορές η κατηγορούμενη μετά από την επίθεση, και έχει αποκαλύψει μέσω του δικηγόρου του ότι εκείνη τον ρωτούσε πού μπορεί να βρει βιτριόλι. «Αμέσως μετά το έγκλημα που έκανε η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσειςΞέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει. Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα. Ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε “θέλω να την βγάλω από την μέση” κι αυτός δεν έκανε τίποτα» συνέχισε ο κ. Λύτρας.

Σε ό,τι αφορά στον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορούμενης, είπε ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα».

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως η Ιωάννα θα βρίσκεται αύριο στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη για να της απαντήσει για ποιο λόγο έγιναν όλα αυτά.

Για την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων από τη δίκη έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι «υπάρχουν δύο γυναίκες δικαστές και όλοι οι άλλοι δικαστές και όλοι οι ένορκοι είναι άνδρες. Εξαιρέθηκαν τρεις γυναίκες ένορκοι που είχαν κληρωθεί για να είναι στην δίκη. Αυτές είναι παλιομοδίτικες τακτικές, της δεκαετίας του ’60. Έλεγαν παλιότερα ακόμη ότι ακόμη και από ποιο μέρος κατάγεται ο δικαστής, μπορεί να παίξει ρόλο στην απόφαση του. Τώρα, είμαστε στο 2021, δεν ισχύουν αυτά, δεν έχει φύλο ο δικαστής, δεν μετράει αν είναι άνδρας ή γυναίκα», σημείωσε.

Πηγή: newpost.gr