Πε. Μαρ 28th, 2024

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας, Γ. Ψυχογιό, τον συντονιστή της ΝΕ, Χ. Κασίμη, τους πρ. βουλευτές, Μ. Θελερίτη και Γ. Τσόγκα και τον  συντονιστή της ΟΜ Κορίνθου, Τ. Ξύδη, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σωματείο των εργαζόμενων και τη Διοίκηση, όπου τέθηκαν οι βασικές θέσεις και παρεμβάσεις του κόμματος και του βουλευτή του Νομού και επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Υγείας με προσωπικό.

Τονίστηκε πως με το Νόμο για την αναστολή εργασίας των υγειονομικών, όχι μόνο στερείται ο μισθός τους και δεν αξιοποιούνται σε άλλες θέσεις οι εργαζόμενοι, αλλά αποδυναμώνεται πολύ σοβαρά το ΕΣΥ αφού το Νοσοκομείο Κορίνθου βρίσκεται αυτή την στιγμή με περί τους 65 εργαζόμενους λιγότερους. Και η κυβέρνηση και η Διοίκηση το μόνο που κάνουν είναι να επιχειρούν με τρίμηνες συμβάσεις και με συνεργεία εργολάβων, όπως αυτό στην καθαριότητα, να δίνουν νευραλγικές υπηρεσίες σε ιδιώτες με χιλιάδες Ευρώ χωρίς να αξιοποιούν την δυνατότητα των ατομικών συμβάσεων, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δυστυχώς, με όλα τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι γιατροί, νοσηλευτές, επικουρικό και λοιπό προσωπικό κάνουν καθημερινά υπέρβαση εδώ και πολλούς μήνες, το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί με τις ειδικότητες και την επάρκεια που πρέπει τόσο για την κλινική Covid, όσο και για τα έκτακτα  και τακτικά περιστατικά και χειρουργεία που αφορούν στον γενικό πληθυσμό. Με αποτέλεσμα αρκετοί να οδηγούνται σε ιδιωτικές κλινικές με μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία.

Στις συναντήσεις μας καταστήσαμε, για μια ακόμη φορά, σαφή τη θέση μας ότι υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δικής τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνική

Διαχωρίσαμε όμως τη θέση μας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού που θα φέρουν ενδεχομένως τα αντίθετα αποτελέσματα, θα εξαθλιώσουν οικονομικά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και θα διαλύσουν το ΕΣΥ.

Είναι κρίσιμο να γίνει έστω και τώρα μια μεγάλη προσπάθεια να στηριχτεί η εμβολιαστική εκστρατεία και από τη Αυτοδιοίκηση και λοιπούς φορείς, ώστε να πειστούν οι πολίτες και επαγγελματικές κατηγορίες να εμβολιαστούν, ιδίως αυτοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ασθενείς, ηλικιωμένους κλπ) και πρέπει να είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό θωρακισμένοι.

Από τη άλλη, όμως, θεωρούμε ότι το μέτρο της κυβέρνησης για την αναστολή εργασίας, την ολική απώλεια μισθού ή την απόλυση, χωρίς καν να αξιοποιούνται οι εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς, αποτελεί ένα δυσανάλογο μέτρο.

Αυτή η επιλογή δεν θα βοηθήσει στην καμπάνια του εμβολιασμού, επιχειρεί για άλλη μια φορά να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στους πολίτες και  θα δημιουργήσει πολύ σύντομα μια εκρηκτική και διχαστική κοινωνική σύγκρουση, με κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Ο Σύριζα-ΠΣ συνεχίζει τον αγώνα εντός κι εκτός Βουλής,  απαιτώντας  με κάθε τρόπο την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Κορίνθου με γιατρούς και λοιπό προσωπικό, την ανανέωση  όλων των συμβάσεων που λήγουν 31.10.2021 και 31.12.2021 και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ζητά την αναστολή εφαρμογής του νόμου της αναστολής αλλά και της επαίσχυντης τροπολογίας Πλεύρη που με τρίμηνες συμβάσεις εισάγει ιδιώτες και συνεργεία εργολάβων σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες  των Νοσοκομείων με συνέπειες στην λειτουργία τους και θύματα τους ασθενείς, τους εργαζόμενος και τελικά ολόκληρη την κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύριζα ως κυβέρνηση, και αυτό είναι γνωστό στην κορινθιακή κοινωνία, αναβάθμισε το Νοσοκομείο της Κορίνθου με κλινικές, εκατοντάδες προσλήψεις προσωπικού, νέες υποδομές, θετικούς ισολογισμούς και αξιοποίηση της περιουσίας του, που βάλτωνε για χρόνια.