Πα. Απρ 19th, 2024

Επετειακή εκδήλωση Δήμου Βέλου – Βόχας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” δήμου Βέλου-Βόχας πραγματοποιούν επετειακή εκδήλωση για την 201η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα “Μίκης Θεοδωράκης”, του ξενοδοχείου Alkyon Resort Hotel & Spa, στο Βραχάτι.

Μετά από δύο χρόνια “σιωπής” λόγω της πανδημίας, ο δήμος Βέλου-Βόχας με την συνεργασία και συμμετοχή των συλλόγων της περιοχής επανέρχεται στη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης-θεσμού για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους “Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος” Βόχας και “Πνευματική Στέγη” Ζευγολατιού, ορχηστρικές συνθέσεις από την Φιλαρμονική Ζευγολατιού, έκθεση ιστορικών εγγράφων από τον σύλλογο “Η Αναγέννηση” Βραχατίου και δύο δρώμενα με θέμα:

1. «Κρυφά το λένε τα πουλιά Κρυφά το λεν’ τ’ αηδόνια – Αφιέρωμα στην επανάσταση του 1821 – Θ. Κολοκοτρώνης, Γ. Καραϊσκάκης, Ο. Ανδρούτσος» από το Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού του δήμου Βέλου-Βόχας και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Βραχατίου “Μέγας Αλέξανδρος” και

2. «Η Στιμάγκα στην Επανάσταση του 1821» από τον Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας “Θύαμις”.

Η επετειακή εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες και παριστάμενους να τιμήσουν τους ιερούς αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη.