Πε. Απρ 18th, 2024

Επιμένει η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού 112 έστειλε στους κατοίκους των περιοχών το εξής μήνυμα: «Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη και ραγδαία ενίσχυση ανέμων στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μέγαρα για προληπτικούς λόγους». Λίγη ώρα αργότερα, η ΓΓΠΠ έστειλε και νέο μήνυμα, με το οποίο κινητοποιεί και όσους βρίσκονται στους οικισμούς Αιγειρούσες και Ντουράκος να απομακρυνθούν προς Αλεποχώρι μέσω του παραλιακού δρόμου. 

Δείτε το μήνυμα του 112:

Οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν καλύψει όλη αυτή την περιοχή του πύρινου μετώπου και έχουν φτάσει στην Αθήνα, ενώ τα σύννεφα καπνού έχουν επεκταθεί προς τις Κυκλάδες, ακόμα και έως την Ικαρία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και οι δύο ιερές μονές του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής που βρίσκονται στην περιοχή.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Aυτή την ώρα, λόγω της δυσμενούς εξέλιξης της πυρκαγιάς, ζητήθηκε η άμεση εκκένωση των περιοχών Αέρας, Χάνι, Τούτουλη, Ζάχουλη, Πευκενέας, Μαυράτζας.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Μεγάρων-Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι, και στην περιοχή Δελφίνια, επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι. Κατά τη χθεσινή νύχτα διακόπηκε η κυκλοφορία από τον Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση στο Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα.

Δείτε το ρεπορτάζ τη νύχτα.