Τε. Απρ 24th, 2024

Επιστολή του Σωματείου Εργατοτεχνιτών-Ναυτεργατών & Υπαλλήλων Διώρυγας Κορίνθου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κων/νο Καραμανλη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επιστολή του Σωματείου Εργατοτεχνιτών-Ναυτεργατών & Υπαλλήλων Διώρυγας Κορίνθου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κων/νο Καραμανλη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.
Με την παρούσα καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου σας καθώς εκδόθηκε ταχύτατα η Υπουργική απόφαση με αριθμό Α/Α 4539 με την οποία μπήκε σε τροχιά εξέλιξης η αποκατάσταση των προβλημάτων στο πρανές της διώρυγας που βρίσκεται πλησίον του Βιολογικού καθαρισμού. Επιπρόσθετα με ταχύτατους ρυθμούς επίσης εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ύψους 9.000.000 ευρώ.
Κατά δεύτερο θα θέλαμε να σας εκφράσουμε και να σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες του προσωπικού της Διώρυγας για το μεγάλο διάστημα πιθανής διακοπής της λειτουργίας της. Από την μέχρι σήμερα πληροφόρηση που λαμβάνουμε αποσπασματικά από διάφορες πηγές όπως, μέσα ενημέρωσης, φορείς κλπ, το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης δεν είναι αισιόδοξο. Σε πολλές περιπτώσεις πληροφορούμαστε για διάστημα πέραν των επτά μηνών.
Αντιλαμβάνεστε ότι η πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας της διώρυγας θα επιφέρει στην εταιρεία σημαντικό οικονομικό πλήγμα εφόσον πέρα των εσόδων που δεν θα εισπράττει (περίπου 3.900.000) για το παραπάνω διάστημα, θα αναλώσει πολύ γρήγορα τα αποθεματικά της εφόσον τα έξοδα μισθοδοσίας του προσωπικού και τα σταθερά έξοδα θα πρέπει να καλύπτονται.
Επειδή σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας επαρκούν μόνο για δύο (2) με τρείς (3) μήνες, θα θέλαμε να δοθεί έμφαση στην επιτάχυνση σε πρώτη φάση των άμεσων εργασιών αποκατάστασης με τις οποίες θα δύναται η άρση της επικινδυνότητας με ταυτόχρονη επανέναρξη της λειτουργίας του καναλιού και στην συνέχεια σε επόμενη φάση να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες αποκατάστασης.
Η παραπάνω πρότασή μας για εκτέλεση άμεσων εργασιών αποκατάστασης με ταυτόχρονη άρση της επικινδυνότητας και επανέναρξη λειτουργίας του καναλιού θα δώσει λύση στο πρόβλημα που δείχνει να δημιουργείται με την εργασία και τις πληρωμές του προσωπικού, καθώς και με την απαξίωση και υποβάθμιση του σημαντικού ρόλου της λειτουργίας της Διώρυγας εφόσον οι Ναυτιλιακές εταιρείες πελάτες μας σε μια πολύμηνη διακοπή λειτουργίας θα προσαρμόσουν τις ανάγκες τους και την επιχειρησιακή τους λειτουργία επιλέγοντας τον περίπλου της Πελοποννήσου.
Ευελπιστούμε όπως πράξατε αρχικά με τις άμεσες ενέργειές σας, να πράξετε και τώρα, ώστε να παρθούν οι αποφάσεις αυτές που θα προλαμβάνουν όλες τις ανωτέρω δυσάρεστες καταστάσεις.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.

                                         Με εκτίμηση το ΔΣ