Σα. Απρ 20th, 2024

Επιτυχημένη η δράση της Επιτελικής Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ενταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την βία κατά των γυναικών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δράση με θέμα “Αναγνώρισε τη Βία” διοργάνωσαν προχθές Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, στην Τρίπολη, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ενταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) και τον Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών του Δήμου Τρίπολης.

Η δράση στον πιο πάνω χώρο -τον οποίον παραχώρησε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας-, διοργανώθηκε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Hμέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, περιελάμβανε ομιλίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Επιτελικής/ Συντονιστικής Δομής.

Στη διάρκεια της πιο πάνω δράσης, εξειδικευμένα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης απευθύνθηκαν προς τους επαγγελματίες κουρείς και κομμωτές της πόλης, οι οποίοι για πολλές γυναίκες αποτελούν άτομα αναφοράς των προσωπικών τους βιωμάτων. Στόχο αποτέλεσε η ευαισθητοποίηση των εν λόγω επαγγελματιών και η παροχή προς αυτούς εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τον εντοπισμό και την παραπομπή, στις αρμόδιες υπηρεσίες, γυναικών που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, ο ψυχολόγος Φοίβος Φραγκούλης παρουσίασε την λειτουργία της Επιτελικής/Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ενταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ στην δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου αναφέρθηκε η σύμβουλος Κοινωνικής και Εργασιακής Στήριξης Αγγελική Χριστοπούλου. Από την πλευρά της η σύμβουλος Ψυχολογικής και Εργασιακής Στήριξης Θεοδώρα Τσαούση μίλησε για την Ενδοοικογενειακή/Συντροφική βία, ενώ το ισχύον νομικό πλαίσιο ανέπττυξε η σύμβουλος Νομικής Στήριξης Ελένη Μητροπούλου.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Εγκλήματα Απάθειας’” και τηλεοπτικών σποτ, καθώς και με την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των συμμετεσχάντων και των ομιλητών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, καθώς και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η Επιτελική Δομή εκφράζει ευχαριστίες για τη συνδρομή, τη συμβολή και τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δράση προς τον Δήμο Τρίπολης, τα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, τον Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών, καθώς επίσης τον αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας Δ. Σχοινοχωρίτη, τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Β. Διαμαντόπουλο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης Γ. Παναγοπούλου, την διοικητικά υπεύθυνη Διεύθυνση της Επιτελικής Δομής, την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς επίσης όσους και όσες συμμετείχαν στην εκδήλωση, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά.