Πα. Απρ 19th, 2024

Επιτυχημένη η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε εορταστικό κλίμα και με μεγάλη κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο. Την Εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου και Υπεύθυνος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ι. Μητροπόλεως μας. 

Την έναρξη της εφετινής εορταστικής Εκδήλωσης έκανε η Παιδική και Γυναικεία Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την Διεύθυνση  της κ. Χριστίνας – Παταπίας Μήτρου, ψάλλοντας Χριστουγεννιάτικους Ύμνους.

Στο δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,   ομίλησε με θέμα: «Ο Θεός ανάμεσά μας». Ο άγιος Γόρτυνος με την Επιστημονική του κατάρτιση, την εμπειρία και την πολυετή ενασχόληση του με την Αγία Γραφή και ιδιαιτέρως με την Παλαιά Διαθήκη, ως Καθηγητής Πανεπιστημίου και δη ως Βιβλικός Θεολόγος, κατάφερε, αναλύοντας Αγιογραφικά χωρία, να καταστήσει σαφή την Θεία Ενανθρώπιση και το γεγονός ότι ο Χριστός ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρών ανάμεσα μας.   

Στο τρίτο μέρος της Εκδήλωσης, η Χορωδία Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, απέδωσε Χριστουγεννιάτικους Εκκλησιαστικούς ύμνους σε άριστη εκτέλεση. 

Κλείνοντας την εορταστική αυτή Εκδήλωση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τους χορωδούς για την εξαιρετική προσπάθειά τους και με θερμότερους τον Σεβασμιώτατο ομιλητή, για την άρτια και άκρως Θεολογική εισήγησή του, δίδοντάς του, ως «αντίδωρο» της ευλογητής παρουσίας του στην Ι. Μητρόπολή μας, ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο. Παράλληλα, ευχήθηκε προς τους πιστούς, που έσπευσαν να συμμετάσχουν και σ᾿ αυτή την πνευματική Εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως μας, να έχουν «ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»!