Πε. Μαρ 28th, 2024

Επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας – Μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα 350 αλλοδαποί

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια είναι ασφυκτικά γεμάτο από αλλοδαπούς και έχει ξεκινήσει επιχείρηση για την αποσυμφόρησή του. Συνολικά 350 άτομα μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μετακίνηση 350 αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόριας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του ελληνικού στρατού. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί θα επιβιβαστούν σταδιακά στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά, και από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ας σημειωθεί ότι ήδη 108 αλλοδαποί αναχώρησαν την περασμένη Τετάρτη ενώ 247 έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Συνολικά στον καταυλισμό της Μόριας σήμερα ζουν περί τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ συνολικά στην ευρύτερη περιοχής της πόλης της Μυτιλήνης με τους 40.000 μόνιμους κατοίκους, ζουν περί τους 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: newsit.gr