Πε. Απρ 25th, 2024

Εποχικοί πυροσβέστες, ακόμα και άνεργοι, τιμούν το Εθνόσημο!

Εποχικός πυροσβέστης συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Τήνο (21/ 11/2021)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αίσθηση προκάλεσε στο κοινωνικό σύνολο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε Τήνο και Εύβοια με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε συναγερμό και δυνάμεις από όλη την επικράτεια να συνδράμουν για την κατάσβεση των δύσκολων πυρκαγιών.

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, όμως, προκαλεί η απαράμιλλη στήριξη των εποχικών Πυροσβεστών οι οποίοι συνέδραμαν σε αυτές εθελοντικά αυτή τη φορά μιας και είναι πλέον άνεργοι , με το κράτος να μην ενεργοποιεί τον νόμο 3938 ώστε να απασχολούνται σε 12μηνη βάση.

Εποχικοί πυροσβέστες, εθελοντικά με όλη τους την ψυχή ρίχτηκαν με μανία στην λαίλαπα μαζί με τους συναδέρφους τους και έτσι τα μέτωπα “κόπηκαν” .

Αναρωτιέται, κανείς όλος αυτός ο σχεδιασμός πρόληψης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ποιον ακριβώς τρόπο λειτουργεί όταν τέλη Νοεμβρίου συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

Τίθεται, επίσης το ερώτημα, πώς αυτοί οι άνθρωποι, άνεργοι, με οικογένειες και τόσες υποχρεώσεις ακόμα και μετά τα γεγονότα της 5ης Νοεμβρίου έχουν το σθένος και την πυγμή, τελικά να τιμήσουν το Εθνόσημο!