Πε. Απρ 25th, 2024

Εποχικοί Πυροσβέστες: Ο Γολγοθάς των ”λιονταριών” του Π.Σ για 12μηνη απασχόληση στο Σώμα

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Μάχονται στην πρώτη γραμμή, να διεκδικήσουν 12μηνη απασχόληση στο ΠΣ, στην οποία εργάζονται ήδη ως συμβασιούχοι.

ΝΑΙ υπάρχουν ΉΡΩΕΣ… Φορούν μπεζ στολές και περήφανα μας επιδεικνύουν τα εθνόσημα στο μπράτσο τους. Είναι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οι οποίοι έχουν ίδια καθήκοντα και υποχρεώσεις με έναν μόνιμο πυροσβέστη, βάσει του ΦΕΚ της προσλήψεώς τους.

Ορμούν σαν λιοντάρια μέσα στο πύρινο μέτωπο, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Επιχειρούν με ζήλο και αυταπάρνηση, δίνοντας μάχη με τις φλόγες προκειμένου να προστατέψουν τον συνάνθρωπο, τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες. Παρά τις ανυπολόγιστες καταστροφές των τελευταίων ημερών, το μόνο θετικό είναι πως μέχρι στιγμής, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και όλα αυτά χάρη σε αυτούς.

Είναι πατεράδες και μητέρες, έχουν προβλήματα και υποχρεώσεις όπως όλοι μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, μένουν εκτός διαγωνισμού μονιμοποίησης, αφού γίνεται λόγος για ορισμό αυστηρού ηλικιακού ορίου, το οποίο αποκλείει σημαντικό μέρος του υφιστάμενου εποχικού προσωπικού

Ο Πρωθυπουργός σήμερα (4/8) κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος με το εν λόγω ζήτημα, ενώ απευθύνθηκε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος με τη σειρά του δεσμεύτηκε πως δεν θα μείνει κανένας Εποχικός Πυροσβέστης εκτός Σώματος και πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Άραγε, η δέσμευση αυτή θα γίνει σύντομα πράξη;

Το σωστό και δίκαιο είναι αυτή τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από συνεχόμενες πυρκαγιές να ακολουθηθεί η δοκιμασμένη οδός (Ν.3938), με την άμεση απορρόφησή τους στο Σώμα.