Σα. Απρ 20th, 2024

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης για τις ανάγκες της Ζακύνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης για τις ανάγκες της Ζακύνθου.

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο, Αλέξιο Ράπανο, συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, αναδημοσιεύει το firefightingreece.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ακτύπη για τη συνάντηση, «επεσήμανα στον αρχηγό την τεράστια σημασία που έχει το να συνεχιστεί ο άριστος συντονισμός των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο, έτσι ώστε εντός λίγων μόνο λεπτών να επεμβαίνουν τα εναέρια μέσα, που διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών του νησιού μας (4 καναντέρ, δύο πετζετέλ και ένα ελικόπτερο τύπου έρικσον).
Ακόμα, μείζον θέμα κατά την συνάντησή μου με τον κ. Ράπανο αποτέλεσε η ανάγκη ενίσχυσης των εθελοντικών ομάδων των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγαλά και Λιθακιάς, καθώς και του Εθελοντικού Συλλόγου Κερίου «ο Πεύκος» με ειδικά drones, προκειμένου να μπορούν να δρουν πιο αποτελεσματικά στο στάδιο της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.


Στο ίδιο πλαίσιο ζήτησα από τον Αρχηγό αφενός την ενίσχυση της εθελοντικής ομάδας του Αγαλά με ένα απαραίτητο όχημα πυρόσβεσης, και αφετέρου την συνολική ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων με όλα τα μέσα τα οποία είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση του εξαιρετικά σημαντικού έργου που επιτελούν κάθε καλοκαίρι, δρώντας αποτελεσματικά τόσο στο στάδιο της πρόληψης όσο και σε αυτό της καταστολής των πυρκαγιών.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου ζήτησε την ενίσχυση της δύναμης της υπηρεσίας με επιπλέον εποχικούς πυροσβέστες, ενώ έθεσα εκ νέου στον αρχηγό την ανάγκη παραχώρησης ενός οχήματος τύπου D9 για τη διάνοιξη δρόμων.
Τέλος, συζήτησα με τον αρχηγό το μεγάλο πρόβλημα των πεσμένων δέντρων από τον “Ιανό”, τα οποία ιδίως στην ορεινή Ζάκυνθο δημιουργούν κινδύνους και θα πρέπει κατ’ επειγόντως να απομακρυνθούν.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κύριο Α. Ράπανο που άκουσε με προσοχή όλα όσα είχα να του πω και δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να δώσει ουσιαστικές λύσεις και να βοηθήσει έμπρακτα τον τόπο μας».

imerazante.gr