Πε. Μαρ 28th, 2024

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων Περιστερεώνα και Χαϊκάλη στις τοπικές κοινότητες Πουλίτσας και Ευαγγελίστριας του Δήμου Βέλου Βόχας. Λόγω των πρωτοφανών έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών που σημειώθηκαν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 με την ονομασία «Ζορμπάς» και των τεράστιων ζημιών – καταστροφών που προκλήθηκαν την χρονική αυτή περίοδο, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας προέβη σε άμεσες εργασίες απόφραξης τεχνικών και αγωγών των ρεμάτων καθώς και στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τα προαναφερθέντα ρέματα προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους για την ελεύθερη ροή του νερού.

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την ψήφιση του νόμου «Κλεισθένη» όπου και ανέλαβε την αρμοδιότητα αστυνόμευσης και καθαρισμού των ρεμάτων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, προέβησαν άμεσα μετά το φαινόμενο «Ζορμπά» σε εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων του νομού Κορινθίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Γκιολής «προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσουμε τα ρέματα του νομού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και με τη συνεργασία των πολιτών, τις περιουσίες των κατοίκων του Νομού μας.

Ο κ. Γκιολής παρευρέθηκε στην περιοχή με τον πρόεδρο της Τ.Κ Ευαγγελίστριας κ. Τάσο Αναγνωστόπουλο όπου παρακολούθησαν την εξέλιξη των εργασιών καθαρισμού από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας.