Πα. Απρ 19th, 2024

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Ανακοίνωση για την διάταξη του υπουργείου Εργασίας σχετικά με την απλήρωτη υπερεργασία και υπερωριακή απασχόληση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου καταδικάζει απερίφραστα την κατάπτυστη διάταξη του υπουργείου Εργασίας, που αναφέρεται σε αναπλήρωση των εργάσιμων ωρών της προληπτικής καραντίνας, με απλήρωτη υπερεργασία και υπερωριακή απασχόληση.

Αναρωτιέται κανείς αν αυτό το μέτρο περιλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για περιορισμό της πανδημίας. Το σίγουρο είναι πως ο κοινός νους αντιλαμβάνεται με βεβαιότητα ότι το μέτρο αυτό σημαίνει αναγκαστική εργασία, σημαίνει ότι το κόστος της κρίσης μεταφέρεται στις πλάτες των αδυνάτων για ακόμη μια φορά και σημαίνει ότι ο ένας εργαζόμενος στρέφεται εναντίον του άλλου, και ειδικά εκείνου που νόσησε και άρα ευθύνεται για την αναγκαστική καραντίνα και μετέπειτα υπερωριακή απασχόληση των συναδέλφων του.

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την πρωτοφανή αντεργατική διάταξη και να κατανοήσει ότι με το μέτρο αυτό καταστρατηγείται ο θεσμός και η αμοιβή της υπερεργασιακής και υπερωριακής απασχόλησης.

                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ