Πα. Μαρ 29th, 2024

Ερώτηση Ψυχογιού για την διάλυση των ΕΛΤΑ Αγίων Θεοδώρων και του Νομού συνολικά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού,  σε συνέχεια επίσκεψης  και πληθώρας παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει σχετικά, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ζητά την άμεση στελέχωση και τη  συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ Αγίων Θεοδώρων, όπως και την ενίσχυση συνολικά των καταστημάτων του Νομού.

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου  2021

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Θέμα: «Διάλυση και άμεσος κίνδυνος κλεισίματος καταστήματος ΕΛΤΑ Αγ. Θεοδώρων. Επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση για την συνέχιση της λειτουργίας του»

Αναστάτωση επικρατεί στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων με το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, να υπολειτουργεί και να είναι ένα βήμα από το κλείσιμο.

Το  ταχυδρομικό κατάστημα  που εκτελεί και τραπεζικές εργασίες, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών, ιδιαίτερα ηλικιωμένων για πληρωμές συντάξεων, υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας, κλπ., ενώ έχει  επίσης τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες, αφού πρόκειται για τουριστική περιοχή.

Μετά την ψήφιση του νόμου 4758/2020 που αφορά στην “εξυγίανση” του Οργανισμού, και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί μη κλεισίματος καταστημάτων, αυτή τη στιγμή οι ταχυδρομικές υπηρεσίες συρρικνώνονται δραματικά και η ταλαιπωρία των πολιτών αυξάνεται καθημερινά.

Το σχέδιο  «διάσωσης» λοιπόν,  αποδεικνύεται γρήγορα σχέδιο διάλυσης των ΕΛΤΑ με ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εκβιαστικές μετακινήσεις και αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και καθοριστική απαξίωση της λειτουργίας και των υπηρεσιών τους, προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών του κλάδου. 

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν δικαιολογημένα πολύ μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία, αφού η συνεχής και ξεκάθαρη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ δημιουργεί προβλήματα στη καθημερινή εξυπηρέτησή τους, αλλά και σαφείς υπόνοιες για κλείσιμο του καταστήματος και ξεπούλημα του δικτύου, με άμεση συνέπεια την αύξηση του κόστους και την περαιτέρω επιδείνωση των υπηρεσιών.

Επειδή, τα ΕΛΤΑ έχουν υποχρέωση καθολικής κάλυψης του πληθυσμού της χώρας και επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο για όλους τους πολίτες και επαγγελματίες,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να στελεχωθεί άμεσα και επαρκώς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους, ώστε να παρέχει τις πολλές καισημαντικές υπηρεσίες τουκαι εν μέσω πανδημίας και να εκπληρώνει τον κρίσιμο κοινωνικό του ρόλο;

 2. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει προκειμένου να μην συνεχιστεί η απαξίωση και υποβάθμιση των ΕΛΤΑ συνολικά στην Κορινθία και να αποφευχθεί το κλείσιμο καταστημάτων που είναι προ των πυλών, γεγονός που προσβάλλει το αίσθημα ασφάλειας αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ψυχογιός  Γιώργος