Πα. Μαρ 29th, 2024

ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ‘’MY DATA’’

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με πρωτόγνωρη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στο Επιμελητήριο Κορινθίας, η online ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Μy data, η νέα πρόκληση για τις επιχειρήσεις’’ με πλήθος Κορινθιακών επιχειρήσεων να την παρακολουθούν. Η ανταπόκριση και η αποδοχή από όλο τον Νομό ήταν πολύ μεγάλη και αυτό φάνηκε στον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων που ξεπέρασε τα 150 άτομα.

Η ενημερωτική αυτή ημερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 11ο ΠΤ Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κορινθίας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος του 11ου ΠΤ Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πάνος Κρητικός, το μέλος του ΔΣ και προϊσταμένη της ΔΟΥ Κορινθίας, κα Νάντια Σαραλλέκου και ο Πρόεδρος Οικονομολόγων Κορινθίας, κ. Δημήτρης Παλυβός.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χρήστος Κρίγκας, Οικονομολόγος -Φοροτεχνικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, μέλος της κοινής τεχνικής ομάδας εργασίας Ο.Ε.Ε. – Υπ. Οικονομικών -Α.Α.Δ.Ε. που ανέλυσε τις παραμέτρους της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της πλατφόρμας MyDATA τον τρόπο, το χρόνο και τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις για την εναρμόνιση με τα νέα ψηφιακά δεδομένα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι μια αναγκαία εξέλιξη που θα μειώσει την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των επαγγελματιών και των φορολογούμενων πολιτών. Πρόσθεσε επίσης ότι για να επιτύχει ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα πρέπει να προηγηθεί πιλοτική εφαρμογή για ικανό χρονικό διάστημα, ενώ θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων και άλλες προτάσεις για βελτιώσεις και προσαρμογές.