Πα. Μαρ 29th, 2024

Ευχαριστήρια επιστολή Γ. Γκιώνη προς τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Ευχαριστήρια Επιστολή”.

Σεβασμιώτατε,

Με την παρούσα, θα επιθυμούσα να δεχτείτε τις θερμές μου ευχαριστίες για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλετε για την ενίσχυση του προσκυνηματικού τουρισμού στην περιοχή των Γερανείων και του Λουτρακίου και την στήριξη του πολυσχιδούς έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Με την ευλογία Σας και την αμέριστη συμπαράσταση των Κληρικών μας, τελέσαμε τις των Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, ώστε χιλιάδες Πιστοί, έπειτα από τρία χρόνια του οδυνηρού περιορισμού που βιώσαμε εν μέσω πανδημίας, να ανταμώσουμε στον πνευματικό μας οίκο, να προσέλθουμε στους Ιερούς Ναούς του Δήμου μας, να συμπροσευχηθούμε και να συμμετάσχουμε με ευλάβεια στις Θείες Λειτουργίες και στη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας, την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συνέβαλε αποφασιστικά και καθοριστικά στην αναθέρμανση του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών. Ως σεπτός Ποιμενάρχης δώσατε έμπνευση στους κληρικούς της πόλεώς μας και του Δήμου μας για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, με έντονη τη λατρευτική κατάνυξη των ημερών και με την αρμόζουσα πνευματική βαρύτητα.

Συγκλονιστικό, μεταξύ άλλων, υπήρξε το μήνυμα της σύναξης των τριών (3) Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλεως του Λουτρακίου, και συγκεκριμένα, των Ι. Ναών Αγίου Ιωάννη, Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) και Αγίου Φανουρίου, στην παραλία του Λουτρακίου, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου να ερμηνεύει πένθιμα εμβατήρια, τον Σταυρό, τον Κλήρο, τα παπαδάκια με τα εξαπτέρυγα και τα λάβαρα, τους Ιεροψάλτες, τις μυροφόρες που έραιναν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα και αρώματα, Χριστιανούς Ορθόδοξους που είχαν στην πλάτη τους τον Επιτάφιο και χιλιάδες Πιστούς, σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς κατάνυξης, να κρατούν αναμμένα κεριά και να ψέλνουν σε όλη τη διάρκεια της λιτάνευσης και της περιφοράς του Επιταφίου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Μετά βαθύτατου σεβασμού και εκτιμήσεως,

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων