Πε. Απρ 25th, 2024

Ζάκυνθος: Μοναδικές εικόνες από το πανέμορφο νησί του Ιονίου (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Αργύρης Σταματίδης ( Droneas gr ) μας χαρίζει για μια ακόμη φορά μοναδικές εικόνες από το πανέμορφο νησί της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος περιβάλλεται από καθαρά πράσινα και τυρκουάζ νερά, όπως και με όλο το νησί του Ιονίου. Η Ζάκυνθος βρίσκεται στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους του Ιονίου. Μπορείτε να φτάσετε στη Ζάκυνθο από το λιμάνι της Κυλλήνης και αυτό διαρκεί περίπου μία ώρα και μισή. Γεωμορφολογικά ευλογημένη από τη φύση Η Ζάκυνθος χωρίζεται σε τρεις περιοχές.

Στην άγρια ​​ορεινή βορειοδυτική περιοχή του νησιού το τοπίο αποτελείται από απότομα βράχια, παραλίες, πεντακάθαρες, τυρκουάζ νερά με βραχώδεις ακτές. Η κεντρική περιοχή της Ζακύνθου, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «η κοιλάδα», η φύση αποτελείται από μοναδική ομορφιά ελαιώνων, αμπελώνων, δασών και λουλουδιών, η γη εδώ είναι εύφορη και παράγει πολλά ωραία προϊόντα όπως το κρασί και το πετρέλαιο. Πολλές όμορφες χρυσαφένιες παραλίες με καταγάλανες θάλασσες σας περιμένουν στη νότια περιοχή του νησιού μαζί με τον οικολογικό παράδεισο του κόλπου του Λαγανά.

Ολόκληρος ο κόλπος προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, καθώς εδώ μπαίνουν οι χελώνες των θαλάσσιων χελωνών για να βάλουν τα αυγά τους. Η φύση της Ζακύνθου έχει προστατευτεί από τις τελευταίες δεκαετίες χάρη στις χελώνες Caretta-Caretta καθώς οφείλεται στην προστασία που έχουν επιβληθεί στις περισσότερες παραλίες που κατάφεραν να διατηρήσουν τη φυσική τους ομορφιά.

Μοναδική φύση, όμορφες θάλασσες, διάφορες δραστηριότητες, πλούσιο πολιτισμό, πλούσια βλάστηση, οικολογία, βουνά και κοιλάδες, ορεινά χωριά, ναυάγιο, κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια θέρετρα, παραλίες για όλα τα γούστα, δυναμική νυχτερινή ζωή, καλό φαγητό, και ‘omilies‘, και η ανάληψη της ηλιοβασιλέματος για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα πράγματα που θα ζήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εδώ!

Η Ενετική Γέφυρα του Αργασίου στη Ζάκυνθο, Ιόνιο 

Η Γέφυρα του Αργάσι είναι χτισμένη στις εκβολές ενός ποταμού και σήμερα είναι ερειπωμένη, 10 μέτρα από την παραλία, στο μικρό λιμάνι του Αργασίου. Σχεδόν το ήμισυ της γέφυρας, που ήταν μέρος του κεντρικού δρόμου, στηρίζεται τώρα στην ακτή και το άλλο μισό είναι βυθισμένο στη θάλασσα. Αυτό οφείλεται σε σοβαρή διάβρωση από το θαλασσινό νερό και τους ανέμους. Η γέφυρα κατασκευάστηκε αρχικά το 1885 και αποτελείται από τρεις καμάρες.