Πε. Απρ 25th, 2024

Ζευγολατιό: Σαν Σήμερα το 2017 έφυγε από τη ζωή o πυροσβέστης Μουζακίτης Αριστείδης που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Ο τότε 33χρονος πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μάχη 4 ημερών. Είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Σαν Σήμερα το 2017, έχασε τη ζωή του ο Δόκιμος Ανθυποπυραγός Μουζακίτης Αριστείδης, λόγω τραυματισμού που υπέστη σε κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στις 13 Ιουλίου 2017, στους Αγίους Αποστόλους, Ζευγολατιού Κορινθίας. Είχε γεννηθεί το 1984 στην Κέρκυρα και ήταν άγαμος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Κορινθία: Πέθανε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη φωτιά του Ζευγολατιού  - Θρήνος για τον Αριστείδη Μουζακίτη!

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της 13ης Ιουλίου 2017, στην πυρκαγιά που έκαιγε σε δύσβατο ορεινό σημείο και ρεματιά στον Ζευγολατιό Κορινθίας. Λόγω αδυναμίας προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων, επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ με ρυμούλκα και ανέβηκαν πίσω στην ρυμούλκα 5 πυροσβέστες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο και να ενισχύσουν τους συναδέλφους του στο πεζοπόρο τμήμα.

Κάποια στιγμή όμως η ρυμούλκα δεν πάτησε καλά, ανατράπηκε και αυτή και το τρακτέρ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από τους πέντε πυροσβέστες, ο ένας πιο σοβαρά μάλιστα και ο αγρότης που τους μετέφερε στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσαν να πλησιάσει το όχημα τους. Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο, για άγνωστο λόγο ανατράπηκε. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός, ο οποίος είχε υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ, όπου εξέπνευσε μετά από 4 ημέρες