Πα. Μαρ 29th, 2024

Ζητάει μέτρα για τους ελαιοπαραγωγούς ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παρέμβαση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, για το θέμα των ελαιοπαραγωγών της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κίνημα Αλλαγής, ζητάει να εφαρμοσθεί ολοκληρωμένο σχέδιο, με συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της μειωμένης τιμής του λαδιού.

Προτείνονται τα εξής μέτρα:

– Την κάλυψη της ζημιάς που προκλήθηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή.

– Την υποβολή αιτήματος στις υπηρεσίες της Ε.Ε. για την έγκριση εισοδηματικής αποζημίωσης καθώς και την ενεργοποίηση της αποθεματοποίησης για την εκτόνωση της κρίσης.

– Την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών για την μείωση του κόστους παραγωγής.

– Την καταγγελία σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο στις αρμόδιες αρχές, τις εναρμονισμένες πρακτικές παραγόντων της αγοράς που οδηγούν σε τεχνητή μείωση των τιμών που δεν ταιριάζουν με την καλή ποιότητα και την μικρή παραγωγή του ελληνικού ελαιόλαδου.

– Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αποτροπή «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων ποσοτήτων και την επανεξαγωγή τους εκμεταλλευόμενοι την εξαίρεση από τους δασμούς για εισαγωγές στις ΗΠΑ.

– Την αναμόρφωση του συστήματος ποσόστωσης εισαγωγών ελαιολάδου στην Ε.Ε. από τρίτες χώρες, ώστε αυτές να μην συμπίπτουν χρονικά με την περίοδο παραγωγής στην Ε.Ε.

– Την αναμόρφωση του τρόπου εφαρμογής της δακοκτονίας που όπως εφαρμόσθηκε τα τελευταία χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ακάλυπτη την ελαιοπαραγωγή και ζημίωσε τους παραγωγούς.