Τε. Απρ 24th, 2024

ΗΠΑ-Νεότερα: Βγαίνει η Εθνοφρουρά στους δρόμους – Εκρηκτικοί μηχανισμοί και πολλοί τραυματίες (live+video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς στέλνονται στο Καπιτώλιο μαζί ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, παρά το γεγονός ότι το υπ. Αμυνας απέρριψε το αίτημα αξιωματούχων της Ουάσιγκτον.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ δήλωσε πως έπειτα από αίτημα της δημάρχου της Πόλης της Ουάσινγκτον η Πολιτεία του θα στείλει 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα αξιωματούχων της Πόλης της Ουάσινγκτον να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Washington Post.

Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε γραφεία των Ρεπουμπλικανών και στο Καπιτώλιο

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών (R.N.C.) στην Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδουν οι «New York Times». Ακόμη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του CNN εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκες και εντός του Καπιτωλίου

Μετά τον εντοπισμό του εκρηκτικού μηχανισμού, οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση και της έδρας της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (D.N.C.), όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τρεις πηγές. Επρόκειτο για μία βόμβα σωληνώσεων που εξουδετερώθηκε από Ειδική Ομάδα.

Το R.N.C. και το D.N.C. εδρεύουν μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το Καπιτώλιο, στο οποίο εισέβαλαν οπαδοί του Τραμπ, θέλοντας να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Γυναίκα αιμόφυρτη στο πάτωμα από πυροβολισμούς

Μια γυναίκα δέχθηκε πυρά από έναν αξιωματικό των δυνάμεων επιβολής του νόμου μέσα στο αμερικανικό Καπιτώλιο, μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC NEWS.

Το CNN έκανε λόγο για μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη από πυρά.

Βίντεο-σοκ από το Καπιτώλιο:

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον διέταξε σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00 τοπική ώρα (01.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με βίαιες διαδηλώσεις οπαδών του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ημέρα που επρόκειτο να επικυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζον Μπάιντεν.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (13.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής καθώς και οι δημοσιογράφοι.

Αστυνομικοί τραβούν όπλα στο Καπιτώλιο για να προστατεύσουν βουλευτές και γερουσιαστές που τους δόθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες μετά από χρήση δακρυγόνων

Αστυνομικοί τραβούν όπλα στο Καπιτώλιο για να προστατεύσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους, δήλωσε ένας βουλευτής.

“Οι φρουροί ασφαλείας και η αστυνομία στο Κάπιτολ Χιλ έβγαλαν τα όπλα τους, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν να εισβάλουν”, έγραψε στο Twitter ο βουλετής Νταν Κίλντι.

Βουλευτές δήλωσαν πως έγινε χρήση δακρυγόνων στη Ροτόντα του Καπιτωλίου μετά την εισβολή διαδηλωτών υπέρ του Τραμπ και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

“Η αστυνομία μας ζήτησε να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες επειδή υπήρξε ρίψη δακρυγόνων στη Ροτόντα”, έγραψε σε tweet του ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς. “Μας δόθηκε εντολή να ξαπλώσουμε στο έδαφος και να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες “, πρόσθεσε ο Κίλντι.

O Τραμπ καλεί τους υποστηρικτές του να επιστρέψουν στο σπίτι

«Ξέρω ότι πονάτε, είχαμε μια εκλογή που εκλάπη από εμάς και όλοι το γνωρίζουν. Αλλά πρέπει να πάτε σπίτι τώρα, πρέπει να έχουμε ειρήνη, να σεβαστούμε τους εκπροσώπους του νόμου και της τάξης»

«Δεν υπήρξε άλλη περίοδος σαν αυτή που κάτι τέτοιο συνέβη, που μας πήραν από εμάς. Υπήρξε νοθεία στις εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να παίξουμε στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να έχουμε ειρήνη»