Πε. Απρ 18th, 2024

ΗΠΑ-Ουάσιγκτον: Εισβολή διαδηλωτών μέσα στο Καπιτώλιο – Φυγαδεύτηκε ο Πενς (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επεισόδια σημειώνονται έξω από το Καπιτώλιο όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ. Ορισμένοι από αυτούς κατόρθωσαν να μπουν μέσα στο κτήριο το οποίο αποκλείστηκε. Η συνεδρίαση διακόπηκε, ενώ πολλοί εργαζόμενοι φυγαδεύτηκαν, μεταξύ των οποίων και ο Μάικ Πενς.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων διαδηλωτές βρίσκονται στην πόρτα και προσπαθούν να εισβάλουν στο χώρο συνεδρίασης. Τα μέλη που βρίσκονται εκεί φορούν μάσκες δακρυγόνων και έχουν κληθεί από την αστυνομία να μείνουν πεσμένοι στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί που φυλάσσουν την Ολομέλεια έχουν προτεταμένα τα όπλα τους και προετοιμάζονται για πιθανή εισβολή.

Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές απευθύνουν έκκληση μέσω twitter στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν καταδικάζοντας την απαράδεκτη βία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από το Ιλινόι καταδικάζει τα τεκταινόμενα ως απόπειρα πραξικοπήματος.

Όλα άρχισαν μετά την ομιλία του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος με πολύ προκλητικό ύφος τα έβαλε με όλους και με όλα και υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει τον Μπάιντεν να κυβερνήσει.

Όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και ο τόνος του εξαγρίωσαν ακόμη περισσότερο το πλήθος το οποίο κατευθύνθηκε με πολύ άγριες διαθέσεις από τον Λευκό Οίκο για το Καπιτώλιο φωνάζοντας ότι πηγαίνει εκεί «για να γράψει ιστορία».