Πε. Μαρ 28th, 2024

Η βροχή στους Αγίους Θεοδώρους ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά – O καιρός την Τρίτη (video-χάρτες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» έχει προκαλέσει ισχυρές βροχές σε πολύ μεγάλες περιοχές της χώρας, καθώς και καταιγίδες κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα αυτής. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχή που έχει καταγραφεί από το ξεκίνημα των φαινομένων του «Γηρυόνη» έως το πρωί της Δευτέρας 25/11. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας η συνολική βροχή του διημέρου ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά.

Μεγάλα ύψη βροχής έχουν ήδη πέσει και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Κινέττας. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατανομή της συνολικής βροχής έως το πρωί της Δευτέρας 25/11.

Κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 25/11 η 2η φάση της κακοκαιρίας θα δώσει βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Αιγαίο, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές των  νοτίων ηπειρωτικών και στη Χαλκιδική.

Την Τρίτη 26/11 τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ασθενέστερα και θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 25/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι που στο Αιγαίο πνέουν με ριπές που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι και από Νότο προς Βορρά.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων, ο κορεσμός του εδάφους σε νερό και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν κατά το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να εντείνει τα ήδη υπάρχοντα.  

Πηγή: meteo.gr