Σα. Απρ 20th, 2024

Η β’ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΕΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην β΄ Πανήγυρη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, πλαισιωμένος από τους συνοδούς του Κληρικούς, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Γεννάδιος Μητρόπουλος, αδελφός της Ι. Μονής, π. Ιωακείμ Βασιλάκος, ο Αρχ/κος Επίτροπος Φενεού π. Αναστάσιος Ξύδης, ο π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και ευσεβείς Πιστοί.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον μεγάλο Άγιο Γεώργιο, την βιωτή Του, τα μαρτύριά Του και για τα θαύματα που επιτελεί, έως σήμερα, σε όλους ανεξαιρέτως, όσοι τον τιμούν και τον επικαλούνται, συμπεριλαμβανομένων και των Μουσουλμάνων. Προέτρεψε δε τους Πιστούς να προσευχηθούν στον Άγιο Γεώργιο, ώστε, όπως αναφέρεται και στο απολυτίκιο Του «Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός,…», να μας λυτρώσει από την πανδημία και να μας προστατεύει πάντοτε, καθώς όλοι εμείς οι Χριστιανοί είμαστε διαχρονικά διωκόμενοι, ακόμα και από τους υποτιθέμενους «φίλους» μας, «ψευδαδελφούς και προβατόσχημους λύκους», οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν αγάπη ούτε για τον Θεό, ούτε την Εκκλησία Του, ούτε βεβαίως και τα στελέχη Της, Κληρικούς παντός βαθμού και λαϊκούς.

Ολοκλήρωσε ευχόμενος προς όλους τους παρισταμένους φώτιση και υγεία, αλλά και γρήγορη απαλλαγή από την ζοφερή αυτή κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να βρεθούμε ξανά στην ευχάριστη θέση να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί τους Αγίους μας, απαλλαγμένοι από τα δεινά και την πανδημία! Ιδιαιτέρως δε προσευχήθηκε για την υγεία και την γρήγορη αποκατάσταση των πληγέντων υπό του πρόσφατου σεισμού.