Τρ. Απρ 16th, 2024

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (video-φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η «Ημέρα προς τιμήν των Αποστράτων» γιορτάστηκε και στην Κόρινθο, με την τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, την Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019. Άψογος οικοδεσπότης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού Κορινθίας, Ταξίαρχος Σπυρίδων Σκλάβος, με τη συνδρομή προσωπικού Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ο Αστυν. Υποδιευθυντής Γεώργιος Μπράβος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, τόσο ο κ. Σκλάβος όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κορινθίας ”Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” κ. Βασίλειος Καραγκούνης. 

Ο κ. Σκλάβος, μεταξύ των άλλων, απευθυνόμενος προς τους αποστράτους υπογράμμισε: ”για εμάς είστε πολύτιμο κεφάλαιο”, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: ”είστε πατέρες μας”. Ο κ. Καραγκούνης, εκ μέρους των αποστράτων, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: ”Ζούμε έντονα τον παλμό της κοινωνίας. Νομίζουμε ότι ποτέ δεν αποστρατευθήκαμε, αλλά είμαστε ακόμα ενεργοί συνάδελφοι”. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων κ. Σπύρος Ζαχαριάς και μέλη της Ένωσης αποστράτων.

Ακολούθησε δεξίωση, προς τιμήν των αντιπροσωπειών και των αποστράτων στην Στρατιωτική Λέσχη Κορίνθου. Η εορτή των Αγίων Πάντων (23 Ιουνίου το 2019) έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των αποστράτων, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και περιφερειακά, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Η θεσμοθέτηση του εορτασμού έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού. Στην Αθήνα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ιωάννης Λιούκας καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί.

Επίσης, παρέστησαν επίτιμοι Αρχηγοί, Υπαρχηγοί και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων καθώς και Ενώσεων και Συλλόγων Αποστράτων νομού Αττικής, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί, λοιπό αστυνομικό προσωπικό, καθώς και πλήθος κόσμου.

Φωτογραφία από τον εορτασμό της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» στην Αθήνα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημερήσια Διαταγή υπογράμμισε μεταξύ άλλων:« Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή, μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία……Αποδίδοντας στους ανθρώπους που προϋπήρξαν στον αστυνομικό Οργανισμό την τιμή που δικαιούνται, ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης, αναγνωρίζουμε την προσφορά τους προς τη χώρα και την κοινωνία, εκφράζουμε την εκτίμηση και το σεβασμό μας στο έργο, την προσπάθεια και τις θυσίες τους. Ταυτόχρονα όμως, κατανοούμε και συναισθανόμαστε βαθειά την ευθύνη και την υποχρέωση που έχουμε να συνεχίσουμε το έργο τους, να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες που μας άφησαν, να διαμορφώσουμε μια ακόμη καλύτερη προοπτική για την Ελληνική Αστυνομία και κατ’ επέκταση ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για τις σύγχρονες και τις επόμενες γενιές.Τιμώντας σήμερα τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμούμε την ίδια την Ιστορία του Σώματος…»

Κόρινθος: Φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο