Πε. Απρ 25th, 2024

Η Ελληνική Ναυτιλία στηρίζει με δωρεές το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα Σώματα Ασφαλείας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στηρίζει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με δωρεές αξίας 13,1 εκατ. ευρώ, που συγκεντρώθηκαν από 151 δωρητές

Αποφασιστικής σημασίας είναι η συμβολή της ναυτιλίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν την πολύμηνη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

Με τη συμμετοχή 151 δωρητών συγκεντρώθηκαν 13,1 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί περισσότερα από 55 νοσοκομεία και εργαστήρια αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, η ναυτιλιακή κοινότητα έχει χρηματοδοτήσει και προσφέρει:

  • 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ
  • 20 φορητούς αναπνευστήρες
  • 200 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων ΜΕΘ
  • 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ
  • πλήθος ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων, αναλωσίμων ειδών και υγειονομικού υλικού
  • το πρώτο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με σύστημα αρνητικής πίεσης στην Ελλάδα για την ασφαλή μεταφορά ασθενών Covid-19
  • έρευνες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Επίσης, έχει ενισχυθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με συνεχή παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων.

Επιπροσθέτως, η Συν-Ενωσις ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και προσέφερε 5.000 συσκευές tablet για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Σε αυτές τις ενέργειες, εν μέσω της πρωτόγνωρης αυτής συγκυρίας, εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση για τη δωρεά 20 άρτια εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και δύο στην Ελληνική Αστυνομία.

Συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση

Με κοινή απόφαση του Ιδρύματος Λάτση και της Συν-Ενωσις, η ετήσια συγχρηματοδότηση του προγράμματος «Συμπράττουμε για την υγεία» για το 2020 διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου στην προμήθεια 24.000 διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, με σκοπό την επείγουσα κάλυψη αναγκών των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Παστέρ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για την ανακαίνιση χώρων υγιεινής νοσοκομείων της Αττικής και την παροχή κλινοσκεπασμάτων στα 120 νοσοκομεία της χώρας.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στα νοσοκομεία «Λαϊκό», «Παίδων Πεντέλης» και προσεχώς στο «Ερυθρός Σταυρός», προχωρεί άμεσα σε «Ευαγγελισμό», «Ασκληπιείο Βούλας» και «Κρατικό Νίκαιας» και κατόπιν στα «Αττικόν», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Παμμακάριστος», ενώ οι παραδόσεις ιματισμού θα ολοκληρωθούν σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας στα μέσα Φεβρουαρίου 2021.