Πα. Μαρ 29th, 2024

Η ενθρόνιση του μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου στην Δημητσάνα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε στον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Κυριακής στην Δημητσάνα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία από τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως, Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, κλήρο και λαό. Παρέστησαν, αρκετοί αρχιερείς, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Στην συνέχεια με πομπή μετέβησαν στον μητροπολιτικό ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου μητροπολίτη.

Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις του Τοποτηρητή Μητροπολίτη Σπάρτης, των προέδρων Γορτυνίων και Δημητσανιτών, του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Κανάκη, ως εκπροσώπου του κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο μητροπολίτης ανέφερε ότι είναι ευλογημένος από τον Θεό να διακονήσει τον ιστορικό αυτό τόπο και τους κατοίκους του. «Έρχομαι σαν πατέρας όλων σας να σας αγκαλιάσω και να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και τον πόνο σας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Θα σκύψω πάνω στους προβληματισμούς των νέων με ειλικρίνεια και υπομονή να τους βοηθήσουμε να συνδεθούν με τον Χριστό και την Εκκλησία».

www.drt915.gr