Τε. Απρ 24th, 2024

Η επίσημη ανακοίνωση – H ομάδα ΔΙ.ΑΣ και Εξωτερικός Φρουρός εκτός υπηρεσίας συνέλαβαν τον δραπέτη των φυλακών Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι και κατά την διάρκεια του απογευματινού
προαυλισμού, 16χρονος κρατούμενος αποπειράθηκε να δραπετεύσει από την Δικαστική Φυλακή Κορίνθου, χρησιμοποιώντας ως έξοδο διαφυγής τον εξωτερικό μαντρότοιχο του Καταστήματος. Παρότι έγινε ΑΜΕΣΑ αντιληπτός από τους Εξωτερικούς Φρουρούς του καταστήματος και ενώ χτύπησε ο συναγερμός, δεν σταμάτησε στα παραγγέλματα τους, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση προειδοποιητικών βολών.
Ο κρατούμενος αποφασισμένος να διαφύγει συνέχισε την προσπάθεια του,
καταδιώχθηκε από τους συναδέλφους, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε το σύνολο του προσωπικού όλης της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς, το οποίο βρισκόταν είτε στο Κατάστημα είτε εκτός υπηρεσίας και μαζί με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που ανταποκρίθηκαν στην κλήση για συνδρομή, τέθηκαν στην διαδικασία αναζήτησης και σύλληψης του.
Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του και κάνοντας
ελέγχους σε πιθανά σημεία διαφυγής, ο κρατούμενος εντοπίστηκε περίπου μία ώρα μετά την απόπειρα απόδρασής του σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη.
Συνάδελφος Εξωτερικός Φρουρός ο οποίος δεν εργαζόταν σήμερα
ευρισκόμενος σε ημερήσια ανάπαυση, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ, συνέβαλλε τα μέγιστα τόσο για τον εντοπισμό όσο και για τη σύλληψή του.
Η Ομοσπονδία μας λίγες μέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης
στο Νοσοκομείο Πολυγύρου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για την ΑΜΕΣΗ αντίδραση των συναδέλφων κατά της διάρκειας της απόπειρα απόδρασης, καθώς και στην συστράτευση όλου του προσωπικού του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Κορίνθου το οποίο με έντονο το αίσθημα του επαγγελματισμού, συνέδραμε στο σύνολο του στις έρευνες.
Παράλληλα ευχαριστεί τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έσπευσε
και βοήθησε στην ακινητοποίηση και σύλληψη του κρατουμένου.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως το σύνολο της Εξωτερικής
Φρουράς που υπηρετεί στα Καταστήματα Κράτησης παρά τις ανεκπλήρωτες
διεκδικήσεις μας στην ενίσχυση του προσωπικού και με σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό επίπεδο, συνεχίζει να οπλίζει τους εαυτούς του με περισσότερη θέληση και αυταπάρνηση όσον αφορά τις υποχρεώσεις του τόσο προς την υπηρεσία, όσο και προς τις προσδοκίες της ευρύτερης κοινωνίας μέσα στην οποία υπάρχει.