Πε. Απρ 18th, 2024

Η επιδημιολόγος Βάνα Σύψα απαντάει σε έναν έφηβο για το τέλος της πανδημίας (podcast)

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΤΙ, ΠΩΣ, ΓΙΑΤΙ” ένα Podcast που θα λατρέψουν παιδιά και γονείς!

Αμέτρητα άρθρα, εκπομπές, παρεμβάσεις και συζητήσεις επί των συζητήσεων για τον κορωνοϊό κι όμως όταν ο 13χρονος γιος σου σε ρωτάει “Πότε επιτέλους θα τελειώσει;” δαγκώνεσαι για να απαντήσεις γιατί κατά βάθος το ίδιο αναρωτιέσαι κι εσύ. Ας αφήσουμε λοιπόν τους ειδικούς να μιλήσουν υπεύθυνα στα παιδιά κι εμείς ν’ αδράξουμε την ευκαιρία να μάθουμε μαζί τους.

Στο Επεισόδιο 4 της εκπομπής “ΤΙ, ΠΩΣ, ΓΙΑΤΙ”, η γνωστή επιδημιολόγος Βάνα Σύψα* επιχειρεί με απλό και κατανοητό τρόπο να απαντήσει στην ερώτηση του 13χρονου Δημήτρη:
“Πως ξεκίνησε ο Κορωνοϊός; Θα τελειώσει ποτέ;”

Η καθηγήτρια Βάνα Σύψα αναφέρει σε ποια ζώα εντοπίστηκε κορωνοϊός που μοιάζει με τον SARS-CoV-2 και πως ο ιός διαδόθηκε παγκοσμίως. Σχολιάζει την δυσπιστία των ανθρώπων γενικώς απέναντι στις πανδημίες και τέλος απαντά στο ερώτημα, που απασχολεί όλους μας, για το τέλος της πανδημίας.
Το επεισόδιο αυτό δεν πρέπει να το χάσεις!
Όσο για το επόμενο;
Έλα να το δημιουργήσουμε μαζί!
Μάθε πως μπορείς να μας στείλεις τη δική σου ερώτηση ΕΔΩ
Για να τα ακούς και να τα μαθαίνεις όλα: Κάνε εγγραφή στο PODCAST του HOMO EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ στο Spotify, στο Apple Podcasts ή στο Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να μη χάσεις κανένα επεισόδιο!
—————————————————————————

  • Η Βάνα Σύψα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων και στη χρήση μαθηματικών μοντέλων για τη μελέτη τους (ΗΙV, ηπατίτιδα C, COVID-19, γρίπη, νοσοκομειακές λοιμώξεις).
    Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 86 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά. Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας για την εκπόνηση εθνικού σχεδίου δράσης για τις ιογενείς ηπατίτιδες.
    Συμμετέχει στην επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό και δραστηριοποιείται σε έρευνες κοινωνικών επαφών και χρήση μαθηματικών μοντέλων για την πρόβλεψη της πορείας της επιδημίας COVID-19 στην Ελλάδα και την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων.