Πα. Απρ 19th, 2024

Η Ουκρανία συμφώνησε να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία στη Λευκορωσία – Επιβεβαιώνει ο Ζελένσκι – Η ανακοίνώσή του

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά το διπλωματικό θρίλερ και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έθεσε η Μόσχα η Ουκρανία συμφώνησε να πραγματοποιήσει συνομιλίες στην περιοχή Γόμελ. Αυτό υποστήριξε αρχικά το Κρεμλίνο, για να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα και η ουκρανική πλευρά.

Σχετικά όπως δήλωσε ο βοηθός του Ρώσου προέδρου, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι και μεταδίδει το Ria Novosti μια ουκρανική αντιπροσωπεία μεταβαίνει ήδη εκεί.

Ανακοίνωση Ζελένσκι – Συμφωνήσαμε για διαπραγματεύσεις με Ρωσία στη Λευκορωσία

Τη συμφωνία με τη Ρωσία για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσημα ότι συμφωνήθηκαν διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με την ρωσική πλευρά αλλά στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας, κάτι που ζητούσε το Κρεμλίνο.

“Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος”, έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως προηγουμένως ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως ο ίδιος ανέφερε, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.

Πηγή: thetoc.gr