Πα. Απρ 19th, 2024

Η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την ΕΕ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα firefightingreece.gr

Το 2021 ήταν η δεύτερη αντιπυρική περίοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2000, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία αναδημοσίευσε το Climatebook.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, για τις δασικές φωτιές στην Ευρώπη το 2021, παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με τον πύρινο εφιάλτη που γνώρισε η Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται, η καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος της Βόρειας Εύβοιας ήταν η μεγαλύτερη πυρκαγια σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάρτηση του Climatebook, «για την Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει ότι το 2021 ήταν μια ακραία χρονιά για τις δασικές πυρκαγιές, μετά της ιστορικά καταστροφική χρονιά του 2007. Χαρτογραφήθηκαν συνολικά 131.254 εκτάρια καμένων εκτάσεων από 222 μεγάλες πυρκαγιές.

Στο σύνολο αυτό περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη φωτιά σε ολόκληρη την ΕΕ, η πυρκαγιά των 51.000 εκταρίων η οποία έκαψε μεγάλο μέρος της βόρειας Εύβοιας.

Η πυρκαγιά της Εύβοιας δεν ήταν η μοναδική μεγάλη πυρκαγιά στην Ελλάδα το 2021. Χαρτογραφήθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές με καμένες εκτάσεις πάνω από 10.000 εκτάρια, οκτώ πάνω από 1.000 εκτάρια και άλλες πέντε πάνω από 500 εκτάρια.

Οι περισσότερες από αυτές τις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο, σχεδόν το 90% του ετήσιου συνόλου χαρτογραφήθηκε αυτόν τον μήνα.

Από το σύνολο των καμένων εκτάσεων, τα 10.453 εκτάρια σημειώθηκαν σε περιοχές Natura2000. Η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την ΕΕ

Πηγη:ieidiseis.gr