Πα. Μαρ 29th, 2024

Η Σουηδία σταματά τις πληρωμές στην Pfizer για τα εμβόλια και αντιδρά για τις χρεώσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στοπ στις πληρωμές προς την Pfizer για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βάζει η υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας, που ζητά διευκρινίσεις για το πόσες δόσεις είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο.

Σύμφωνα με τη η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, η Σουηδία επισημαίνει ότι η Pfizer χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις. Η χώρα ζητά συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer για το πόσες δόσεις εμπεριέχει κάθε φιαλίδιο.

«Ως τότε, είπαμε στην εταιρεία ότι θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter.

Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, αλλά δήλωσε στην Dagens Nyheter ότι είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο.

Είχαν συμφωνήσει για 5 δόσεις αλλά βγαίνουν 6 με ειδική σύριγγα

Η ΕΕ και η Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιελάμβανε 5 δόσεις, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι 6 δόσεις μπορούσαν να εξαχθούν αν χρησιμοποιείτο ειδική σύριγγα.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή», δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.

Πηγή: protothema.gr