Πα. Μαρ 29th, 2024

Η συγκλονιστική ιστορία ενός βρέφους που εντόπισαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ – Τα συγκινητικά λόγια του αστυνομικού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το korinthostv.gr και η σελίδα apocalypto δημοσιεύουν για πρώτη φορά, μια άγνωστη για πολλούς ιστορία. Ήταν 2017, οταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αντικρίζουν το θαύμα της φύσης. Μια γέννηση…μια γέννηση που “ταρακούνησε” την τοπική κοινωνία, αλλά έμελλε να έχει θετική έκβαση.
Ακολουθεί η περιγραφή του περιστατικού από τον αστυνομικό:
22.10… εχει γενέθλια ο γιος μου… δουλεύω πρωί… ομάδα ΔΙΑΣ περιοχη Αναληψεως Θεσσαλονίκη. Βιάζομαι με το που σχολάσω ετοιμαζόμαστε για το πάρτυ του μικρού. Χαρούμενη μερα, ίσως για το δικο μου παιδι… για καποιο αλλο ομως οχι…15 λεπτά πριν να σχολασουμε… σημα κέντρου… εγκαταλελειμμένο μωρο σε είσοδο πολυκατοικίας… συντομα!!! 

Σε 2 λεπτά είμαστε εκει. Ολη η γειτονιά είναι εξω και κλαίει. Τρέχω στο σημείο και τί να δω! Ενα νεογέννητο τυλιγμένο με μια πετσέτα, μούσκεμα!! Ο ομφαλιος λορος λυτος… στάζει αιμα… το βρεφος ακίνητο, δεν κλαιει… του πιανω το χεράκι… είναι παγωμένο… παίρνω μια καθαρή πετσέτα που μου δίνει μια γυναίκα και το τυλιγω.. προσπαθώ με τα χέρια μου να το ζεσταίνω.. μετα απο λιγο αρχίζει να κλαίει και να κουνιέται.. συνεχίζω να το κραταω με την πετσέτα μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Βουρκωνω. Δεν με βλεπει κανεις. Το θεαμα ακραιο.. εχει μονο 15 λεπτά που γεννήθηκε και μπαινει κατευθειαν στα βαθια. 
Αφού παρέλαβε το ΕΚΑΒ άρχισα να αναζητω τη μητέρα.. ολοι ήξεραν κανένας δεν μιλούσε.. κάποιοι στα κρυφά μου έδειχναν προς τα που.. ακολουθώ τις κηλίδες του αίματος στην οικοδομή. Οι υπόλοιποι συναδερφοι την έχουν ήδη εντοπίσει. “Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος! Δεν το θέλω το μωρο!” Μας λέει. Τη ρωταω έπαιρνες φαρμακα; Ναι! Μου απαντά.
 Σημείωσα τα ονόματα να τα δώσω στο ΕΚΑΒ.

Λίγες μέρες μετα γνωστος μου είδε το δελτίο ειδήσεων και ενδιαφερόταν για υιοθεσία. Την παίρνω τηλέφωνο.. “θα την κρατήσω τελικα” μου λέει.. Ίσως να μην την δω ποτε στη ζωή μου ξανα η μπορεί να την δω έχοντας μεγαλώσει..

– Αν είχες τη δυνατότητα θα τη κρατούσες κ συ…; 
– Ναι θα το ήθελα πολύ.
– Πόσα παιδιά είχες οταν έγινε το περιστατικό; 
– Δυο